Svar: Nedtrappe amning
Kære lykkelige mor
Tak for dit brev :)
Det lyder som en rigtig god beslutning at gå over til flaske. Det giver jer alle meget mere ro, og du kan bruge dine kræfter på at nyde din lille pige og barselsorloven - i stedet for at kæmpe ved brystet, hvilken ingen har glæde af :) Og det er dejligt, at hun tager så fint imod flasken!
Din plan er rigtig god. Det vil netop være helt perfekt, at du trapper gradvist ud af amningerne, så i stedet for at amme hende 4 gange dagligt, så bliver det 3 gange, så 2 gange, en gang og til sidst vil amningen så naturligt stoppe. Og du må gerne trappe ned over nogle uger, så din krop får mulighed for at følge med - og samtidig vænnes hendes mave også til mere og mere erstatning :)
Det lyder rigtig fint med 6 mælkemåltider i løbet af døgnet, det svarer til, at hun spiser ca. hver 4 time, og det vil naturligt ofte dække hendes behov. Så længe du også ammer, kan det godt være, at hun en gang imellem vil søge brystet og die kortvarigt (ud over de 6 mælkemåltider) - dette for at få slukket tørsten lidt, og det må hun naturligvis gerne. Derfor er det også rigtig fint, at du gerne vil bibeholde en vis ...
... mælkeproduktion til hun er 5-6 måneder gammel :) I den alder, vil hun naturligt kunne begynde at drikke vand af kop og vil således også få slukket sin tørst med lidt vand i stedet for mælk, så det er en god plan.
Der er ikke noget problem i, at du ammer sen aften, nat eller tidlig morgen, hvis det er der du oplever, at hun bedst accepterer brystet - det vil for det første være med til at gøre, at din mælkeproduktion netop bibeholdes lidt længere, så du netop kan holde lidt gang i amningen, til hun er 5-6 måneder. Men det vil også være rigtig dejligt for dig, at du om natten bare kan tage hende over til dig, amme hende og mere eller mindre sove videre selv - i stedet for at du skal ud i køkkenet og varme en flaske. Jeg har enkelte gange oplevet, at det faktisk lykkes for kvinder at amme om natten og give flaske om dagen, og at det fungerer rigtig godt i en længere periode :)
Så fortsæt endelig den gode gænge og din plan - og glæd jer over, at I nu har fået mere overskud, kan koncentrere jer om lillepigen, hyggelige lege- og pludrestunder og at far også har mulighed for at tage lidt over - det er også guld værd for jer alle tre :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
Viden om børn:
Nakkefoldsscanning
En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge, og her kigger man via et ultralydsapparat, som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.
Denne scanning kaldes også 1. trimester-scanning, og man ser efter:
- om der er liv
- om der er mere end ét foster
- hvor langt du er henne - man fastsætter datoen for forventet fødsel.
Hvis du ønsker at vide, om dit barn kan have en kromosomafvigelse som f.eks. Downs Syndrom, så...
Forkølelse
Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også, at barnet kan have svært ved at sove.
Her er et par gode råd:
- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger eller et sammenrullet håndklæde under madrassen
- Brug lidt modermælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvand og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.