Brev:
Søvn - ligge og mosle rundt
Kære Helen.
Jeg har haft en del spørgsmål på det sidste, men tror endelig det er ved at have sin ende ;)
Min datter har nu to dage i træk sovet godt i sin egen seng og vi har fundet ud af at hun faktisk helst vil ligge og selv finde ro hvilket tager hende ca.20 min. hun mosler lidt, græder ikke. Når hun har fået sin nusseklud over hovedet og hun har ligget og rodet lidt med den er der ro :)
Vi havde meget svært ved at finde ud af hvordan hun helst ville falde i søvn i sin seng og sad derfor meget hos hende i starten, holdt hånden på hendes bryst, puttede hende i dynen osv. hun panikkede fuldstændigt. Hun ville åbenbart bare ligge selv og mosle lidt rundt, dog med en føntørrelyd fra telefonen som hun har fundet ro ved nærmest siden fødslen, men dette kan vel ikke varer evigt man finder ro ved denne lyd? Mon hun pludselig kan uden den, når lyden ikke virker mere ?
Hun kan godt finde ro uden lyden om natten, ...
... når hun har været oppe og få mad.
Så vil hun bare ikke have dynen på, så hun ligger faktisk uden hele natten, dog har hun nattøj og sokker på og vi har skruet lidt op for varmen så det er 21,5 grad, er det helt normalt de ikke vil have dyne på?
Hun har nogle meget voldsomme bevægelser om natten trods hun sover, flere gange vågner vi selv af hun ligger og sparker helt vildt og når vi så kigger til hende sover hun :/ ?
Mit sidste spørgsmål i forbindelse med søvn er hvornår hun må sove i gennem om natten? Lige nu bliver hun lagt kl.ca.21.30 og får kun 1 flaske om natten kl.ca.3 el.kl.ca.5, det er lidt forskelligt hvornår hun vågner og bede om mad. Men det er meget sjældent hun vil have mad mere end en gang. Nogle enkelte gange har jeg måtte vække hende 6 for at give hende mad. Hun har tydeligvis et godt sovehjerte om natten :)
Hun vågner altid kl.8 og er klar til at starte dagen.
Med venlig hilsen
Katrine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
D-vitamin
Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.
Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.
Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.