Brev:
Ammestop og arbejdstart
Kære Helen.
Jeg skrev til dig for et par måneder siden, da min datter på dengang 9 måneder ikke ville tage fastføde til sig. Du gav mig en plan, som vi har fulgt, dog uden noget større gennembrud.
Jeg startede for 14 dage siden på job igen og er væk 10-15 timer i døgnet. Dvs. at pigen er hjemme hos sin far (knap 11 måneder gammel nu). Den første uge, fik hun fortsat ikke lov til at blive ammet før til nat (og så hele natten), men nu hiver hun i mig så snart jeg kommer ind af døren - ikke for at spise, men for tryghed. Hun vil have lov til at have brystet flere gange i timen frem til omkring kl 5, hvor hun bliver ammet sidste gang.
Om dagen tager hun helst kun grød - hvis hun i det hele taget spiser. Hun putter ikke noget frivilligt i munden og er det noget ukendt, så tager hun det op og smider det direkte på gulvet. Hun er slet ikke interesseret. Kun skorper og frugtsmoothies ryger ned med sikkerhed. Rugbrød kan være ...
... acceptabelt, hvis der ikke er noget ud over smør på, og most mad er fuldstændigt NO GO.
Ingen tvivl om, at vi er nået et stykke vej, men hun spiser så meget om natten, at hun er mæt det meste af dagen.
Nu står vi så i den udfordring, at hun skal køres ind i vuggestue fra den 1. februar (onsdag i uge 5) og derudover skal hun undvære mig fra søndag i uge 5 og frem til og med lørdag i uge 6, da jeg skal på skitur min min skole. Vi havde egentligt aftalt et fuldt ammestop fra det øjeblik, hvor jeg tager afsted, men jeg er blevet i tvivl om det er nogen god kombination med det hele.
Jeg har ingen undervisning i uge 5 - kun møder og en enkelt vagt, så jeg har mulighed for, at vi allerede der, kører ammestop, men vil det være en bedre ide og så evt. rykke vuggestuestarten frem til at jeg er afsted, eller hvordan gør vi det lige bedst for vores datter?
Håber du har nogle erfaringer, som du kan dele med os.
Mange hilsner
Marianne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Ultralydsscanning - gravid
Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se, om barnet har det godt, man kan vurdere, om barnet vokser, som det skal, og man kan regne ud, om terminen er rigtig. Man vil også kunne se, om der er mere end et barn.
Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Der sendes nogle lydbølger gennem maven og på en skærm, vil man kunne se, hvordan...
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.