Annonce

Annonce

Brev:

Falder tit


21. januar 2017

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Falder tit

Kære Helen,

Vi har tidligere haft glæde af dine svar i forbindelse med amning af vores dreng. Der kommer nok et lidt længere spørgsmål om søvn og mad om nogle dage, men først et hurtigt et om fald.

Vores dreng er en virkelig aktiv dreng på nu 9 måneder, der tidligt har møvet sig frem og nu også kravler og står op af alt han kan komme i nærheden af. Udfordringen er, at han stadig kun er ved at lære at sætte sig og kæmper med balancen, så han falder/vælter ret meget. Ofte fordi han gerne vil fx have fat i noget særligt eller hvis han glider på gulvet eller forsøger at vende sig om, hvis han hører noget andet spændende bag sig. Han er god til at give lyd, hvis han gerne vil have en hånd til at komme ned, men nogle dage falder han alligevel flere gange om dagen. Ofte når jeg at tage lidt fra eller gribe ham, men nogle gange når jeg det ikke. Så han er desværre flere gange faldet så lang han er - særligt bagover. Det lyder voldsomt og han græder også, men ...


Annonce

... er ret hurtigt videre og i gang igen. Jeg er bare så nervøs for at han skal få hjernerystelse og komme rigtigt til skade.

Jeg holder øje med om han virker påvirket eller lader til at få kvalme og lignende, men er det rigtigt, at det bare er det, man kan gøre? I virkeligheden burde man jo vække ham i løbet af natten, når han har slået hovedet, men det kan man jo ikke gøre hver nat:-)

Vi forsøger at skærme med tæpper på gulvet, men han er som sagt overalt, så det er svært at skærme det hele. Lige nu er jeg faktisk helt tæt ved ham næsten hele tiden, men det tager jo kun et splitsekund at falde og han er så hurtig! Vi træner ham meget i at sætte sig ned, men er der andet vi kan gøre? Kan man træne ham i at fx vende sig, når han falder, så armene evt kunne tage lidt mere fra? Vi har forsøgt med nogle sutsko med skridsikre såler, men de falder relativt hurtigt af desværre. Eller er det bare sådan det er i denne periode?

Ser frem til at høre dine tanker!

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.

Opvågninger om natten - 8.5 måned

Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Modermælkserstatning

Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.

Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...

Læs mere i Babylex

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Mange tak for dine mange meget gode og brugbare råd. Jeg er glad for at man kan skrive til dig. Ingen som jeg har mødt har så mange gode konkrete råd som du har og samtidig kan man altid mærke at det er med et stort hjerte. Tak! Persi


Annonce