Brev:
Brug af sut - 18 mdr.
Kære Helen
Tak for dine gode og brugbare svar sidst. Denne gang har jeg et spørgsmål om min datters brug af sut.
På baggrund af dit forrige svar har vi besluttet at flytte min datter til den midlertidige vuggestue fra midten af januar.
Samtidig er vi dog begyndt at overveje om der snart skal ske noget med hendes brug af sut. Sagen er, at hun er meget glad for sin sut og gerne vil have den hele tiden.
I vuggestuen har de en regel om at man afleverer sut og puttekanin i garderoben og kun får sutten, når man skal sove. Dette kan hun godt finde ud af, og hun afleverer (for det meste) selv sutten til far, når de kommer hen i vuggestuen om morgenen.
Lige så snart vi henter hende går der imidlertid kun et splitsekund, så begynder hun at græde (mens vi stadig står på stuen og snakker med pædagogerne) og råber "sutta" og "Ninsa", som er puttekaninen. Hun bryder helt sammen og holder først op med at græde, når hun får sutten og kaninen. Dette show fortsætter så når vi er kommet hjem (og det er i øvrigt det samme på dagens øvrige tidspunkter, de dage hvor vi er hjemme). Hun går konstant rundt med sutten i munden og kaninen i hånden og lige så snart hun opdager at en af delene er væk (og der går som regel kun et par ...
... minutter), begynder hun at græde.
I vuggestuen oplever de hende ellers som glad og har ikke samme problem.
Jeg synes selvsagt ikke, at hun skal have sutten hele tiden, både pga risikoen for suttebid og udviklingen af hendes sprog, og jeg synes heller ikke, at det er specielt morsomt med de her skrigeseancer.
Jeg har dog endnu ikke turde "rationere" brugen af sutten, da hun jo lige er blevet storesøster og da vi har haft så lang transporttid til vuggestuen, så jeg har tænkt at det måske var fint nok at hun havde den tryghed i sutten, mens alt det har stået på og der er sket den omvæltning for hende, at hun er blevet storesøster.
Jeg vil gerne høre dit input ifht, hvornår vi skal begynde at sige til hende, at sutten kun er til, når man sover. Kan vi godt begynde at gøre det nu, eller er det bedre at vente til måske start/slut februar, når hun er kørt ind i den nye vuggestue? Samtidig vil jeg gerne høre, om du har nogle gode forslag til, hvordan man nemmest introducerer de nye vaner:-)
Det skal siges, at hun har et meget stort ordforråd og taler meget, så jeg føler ikke at det er gået ud over hendes sprogudvikling endnu.
Jeg glæder mig til at høre dine tanker og ønsker dig og din familie en god jul.
Med venlig hilsen
Ida
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
Viden om børn:
Ufrivillig natlig vandladning
Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.
1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.
2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...
Erstatning - modermælk
Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.
Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.