Annonce

Annonce

Svar: Brug af sut - 18 mdr.


15. december 2016

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Ida

Tak for dit brev og dejligt at høre, at du kunne bruge mit sidste svar :)

Det er helt naturligt, at jeres datter er meget glad for sin sut, med den alder hun har. Og da hun står for at skulle skifte vuggestue og også er blevet storesøster, så er det naturligt svært at ændre så meget på dette behov lige nu. Samtidig er hun ikke ret gammel, så sutten er en kær og tryg ven for hende..

Hvis du fjerner den for hurtigt, så risikerer du, at hun begynder at sutte på finger i stedet, og det kan være problematisk. Fingeren sidder jo altid ved hånden og kan derfor suttes på igennem flere år og kan være noget sværere at trappe ud af på sigt. Samtidig er fingeren hårdere at sutte på, og der er derfor risiko for at tænderne påvirkes. Står valget mellem at sutte på sut eller sutte på finger, er sutten således umiddelbart at foretrække :)

Når det er sagt, så lyder det dog som om, at jeres datter har fundet ud af at sutten kan have en bestemt plads, hvor den lægges indtil man har brug for den - og det ritual, må I også gerne forsøge at indføre derhjemme. Så det er fint, at hun får sutten, når I kører hjem fra vuggestue, men når I kommer hjem, vil det være rigtig godt, hvis hun så lægger sutten på sin plads derhjemme - og direkte derefter skal du så tilbyde hende et lille mellemmåltid, så hun får noget andet at sutte og gumle på og samtidig bliver afledt, så hun glemmer sutten lidt :)

Afledning er generelt en god idé i denne alder - måske kan det også hjælpe, hvis du har mulighed for at medbringe lidt frugt, en klementin eller lignende, som hun så kan få i stedet for sutten, når hun hentes...

Det er super med puttekaninen, den må hun naturligvis også ...


Annonce

... gerne få derhjemme og sutten skal naturligvis også stadig kunne bruges som trøst en gang imellem, men prøv om I kan undgå, at den er i munden hele tiden. Det er f.eks. uhensigtsmæssigt, hvis hun taler med sutten i munden, prøv om I her kan vænne hende til at tage sutten ud af munden, når I taler sammen :) Du kan f.eks. godt sige "du skal lige tage sutten ud af munden skat", når hun vil fortælle dig noget :)

Hvis hun taler med sut i munden, så vil der naturligt være en risiko for at sutten påvirker udtalen af visse ord, ligesom hun ofte vil danne en del mundvand og måske begynde at savle mere, når hun taler...

Det lyder for mig som om, at I skal gøre tingene meget gradvist lige nu, da der sker en masse nyt i hendes liv, og sutten vil give tryghed i en periode, som for hende nok bliver lidt forvirrende og svær. Men I skal samtidig forsøge at holde fast i nogle gode vaner, så hendes behov for sutten ikke øges yderligere, og så den ikke bliver sværere og sværere at vænne hende lidt fra. Tid er der dog stadig masser af - de fleste børn begynder først at undvære sutten helt omkring 3 års alderen - hun er som sagt stadig en meget lille pige:)


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Med hensyn til start i den nye vuggestue, så vil det være rigtig godt, hvis I har mulighed for at give hende lidt kortere dage i begyndelsen, - afleverer hende lidt senere, henter hende lidt tidligere :) Og gradvist sætter tiden op, hvor hun er der. Lad hende også gerne spise der og sove der, så hun stadig får lidt fornemmelse for, at rutinerne er som hun kender dem fra den nuværende vuggestue :)

Håber I kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke med hende :)

Og rigtig glædelig jul til jer alle fire :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

24. oktober 2017 | Diverse | 16 mdr.

Stadig ked af det i dagpleje og øreproblemer

Kære Helen Jeg skrev til dig for godt halvanden måned siden fordi min lille...

Læs hele brevet og Helens svar


21. oktober 2017 | Diverse | 17 mdr.

Hjem fra vuggestuen

Hej Helen Vores søn er vred og ked af det hverdag når han kommer hjem fra...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Diverse | 16 mdr.

Ørerens

Hej Helen, Hvilken måde er mest skånsom at rense øre på efter dræn? Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2018 | Diverse | 19 mdr.

Amning, morglad og lille ny på vej

Kæreste Helen, Så er det blevet tid til at spørge dig til råds igen. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2018 | Diverse | 2 mdr.

Fortsatte maveproblemer

Kære Helen. Jeg skrev for en måneds tid siden ang. lillebrors forstoppelse,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Opbevaring af modermælk

Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.

Holdbarhed for ny udmalket mælk:

3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...

Læs mere i Babylex

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej

Så er Viggas mor på banen igen og sidder her med smil på læben og tænker over at du fik ret igen..... du har en fantastisk brevkasse og jeg ville være helt lost uden den :))

Tak for en dejlig brevkasse og undskyld jeg ikke kan gøre mine breve kortere :))

Med venlig hilsen
Viggas mor


Annoncer

Annonce