Annonce

Annonce

Brev:

Afvænning af flaske om natten


10. oktober 2016

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Afvænning af flaske om natten

Kære Helen,

Jeg håber meget du kan hjælpe os, for vi (jeg) er snart ved at blive vanvittig over, ikke at have fået mere end et par sammenhængende timers søvn siden vores søn kom til verden i juni sidste år (!).

Sagen er, at han fortsat bruger sutteflaske om natten. Vi har ikke magtet at "tage kampen" med ham, men har skåret ned på indholdet af mælk i flasken og har ligeledes en sutteflaske kun med vand, men det er som om, at han holder fast i den samme væskemængde. Nogle gange er han tilfreds med lidt vand i flaske, men to gange hver nat hyler og skriger han som en besat til han får mælk. Mælkeblandingen er 1 ske MME til 180 mm. vand, så det kan næsten ikke blive tyndere.

Vi har prøvet også at skære ned på mængden af væske i flasken, men han bliver helt hysterisk hvis flasken er tom for hurtigt. Når han indtager så meget væske om natten skal vi også ofte op og skifte ble, og tit løber bleen over, så der skal skiftes lagner og nattøj midt om natten. Det er jo virkelig til at blive træt i låget af.

Han er ellers en velfungerende, glad, rolig, samarbejdsvilligt og lattermild lille trold. Hans øvrige rytmer - lure, sengetid, mv. har han gradvis selv ændret, så vi har ikke prøvet før, at skulle være dem der bestemmer rytmen for ham. Snarere har vi afluret hans rytme og tilpasset dagen for at imødekomme hans søvn- mad- etc. behov.

De få gange vi har arbejdet for at fravænne ham sutteflasken går han altså helt agurk. Vores kære lille barn bliver pludselig helt besat - han hyler, skriger, sparker, slår, vrider og vender sig, vil ikke ...


Annonce

... løftes, krammes, nusses mv. - alt dette står på, til det sekund han får en sutteflaske tynd mælk i munden, så sutter han roligt, indtil han vender sig om og falder i søvn igen.

Jeg tror, at vi begge to er lidt nervøse over at skulle "tage kampen" - jeg magter ikke at gøre ham så ked af det, og vi er også begge to virkelig dårlige til at være konstruktive midt om natten. Så har det været nemmere bare at stikke ungen den flaske og få noget ro.

En dagsrytme hvor vores søn er i vuggestue er nogenlunde sådan her:

07.10: Vågner af sig selv
07.45: Øllebrød
09.15: Formiddagsmad i vuggestuen
10.30: Frokost
11.15-13.30: Middagslur
14.00: Eftermiddagsmad
15.30: Hentes
16-17: Eftermiddagssnacks (frugt, gnavegrønt, figenstang og deslige.)
17.45: Aftensmad
19.30: Grød
20.00: Godnat
I tidsrummet 23.30-00.30: Hyl og skrig indtil flaske med MME gives
02.30: Hyl og piv, får lidt vand
04.00: Hyl og skrig indtil flaske med MME gives

Om dagen falder han altid i søvn uden flaske. Om aftenen falder han i søvn uden flaske (vand) 5 ud af 7 aftener. Hvis han er svær at få til at falde til ro, bruger vi flasken. Men i de øvrige vågne timer drikker han fint af kop og får som udgangspunkt en del væske.

Vi har brug for en plan, og jeg tror ikke vi selv kan få lagt en plan, som vi ikke bliver usikre på/ måske afviger fra.

Da vi har efterårsferie i næste uge, tænker vi, at det er den bedste lejlighed til at få gjort kål på de dårlige vaner. Men vi er usikre på, hvordan vi skal gribe det an.

Håber meget du kan hjælpe!

De bedste hilsner,
Liv

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.

Far på turnus-job

Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex

Æg

Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.

I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.

Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid yderst brugbare svar. Det er en fantastisk service at kunne skrive til dig og få din kyndige vejledning igen og igen.

- Tak fra tvillingernes mor


Annonce