Brev:
Dreng som slår
Hej Helen.
Tusinde tak for dine gode svar! Vi har fået styr på blesituationen og vores dreng er nu renlig, bortset fra en natble, så det er dejligt. Dog kan han gå i mange timer (6-7 timer) uden at skulle tisse. Spørger vi ham om han skal tisse siger han nej. Er det ok med så lange intervaller? Han spiser og drikker normalt.
Men grunden til at jeg skriver til dig nu er, at vores dreng her i sommerferien (han er startet i BH i dag efter 4 ugers ferie) er begyndt at slå både mig og hans far ret så ofte.
Det er ligesom om at han pludselig i situationen tænder for en knap hvor han bliver meget fysisk udadreagerende og så tager det fuldstændig magten over ham hvis vi protesterer eller sig nej.
Det er nok specielt mig som det går udover. Det skal siges at vi venter nr. 2 barn om 1 1/2 mdr, så det er jo nemt at forestille sig at den situation påvirker ham.
Han er dog ellers en glad og harmonisk dreng, som allerede inkluderer babyen når han taler om vores familie. Og det er jo dejligt.
Men situationerne hvor han slår starter oftest med at han får et nej eller måske keder sig lidt. Pludselig giver ...
... han sig til at slå (ved mig oftest i maven) og det accepterer jeg/vi selvfølgelig ikke. Jeg forklarer ham at det gør ondt på mig og at man ikke må slå hinanden osv. Samtidig er jeg nødt til at holde ham væk fra mig, for uanset hvad jeg siger, så bliver han ved med at slå. Han er ligesom gået i en tilstand for han bare bliver ved med at slå uanset at vi prøver at forklare ham tingene stille og roligt.
Jeg er naturligvis også lidt bange for at han skal slå mig hårdt i maven, for han lægger virkelig kræfter i. Ofte kommer han med udtryk som: I er ikke stærkere end mig osv.
Jeg kan pt ikke løfte han ind på hans værelse som jeg ellers gerne ville for at lade ham forstå at det ikke er okay og at han kan køle af derinde i stedet. Det gør hans far nogle gange. Jeg er i stedet begyndt at gå væk fra ham fx i et andet rum. Så følger han dog efter mig med det samme, da han ikke bryder sig om at være alene.
Det er rigtig hårdt for både hans far og jeg at han er så voldsom og at det foregår dagligt eller flere gange dagligt.
Han du nogle gode ideer til hvordan vi bedst tackler situationen?
På forhånd tak.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.
Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. februar 2025 | Opdragelse | 4 år, 3 mdr.
Hej, vi har 3 børn. Én på 4,5 og to på 2,5. Tvillingerne er relativt nemme...
Viden om børn:
Fed creme til børneeksem
Har dit barn børneeksem, er det vigtigt med en god hudpleje - og fedtcremer med en høj fedtprocent forebygger hudeksem. Hudpleje er vigtigt året rundt, men især i vinterperioden, hvor den kolde luft udtørrer huden ekstra meget, er det ekstra vigtigt med en god creme.
Til både behandling og forebyggelse af børneeksem, er det vigtigt at vælge fed creme fremfor lotion. En lotion indeholder meget vand og fordamper derfor hurtigt fra huden, og giver derfor ikke huden den nødvendige...
Taktilsansen
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.