Brev:
2 måneder baby
Kære Helen
Da min store datter havde kolik de første 3 måneder af sit liv og græd hele dagen, så har jeg svært ved at finde ud af hvad jeg egentlig kan forvente af en baby som lige er blevet 2 måneder.
Vi kæmper rigtig meget med lure om dagen. Hun bliver urolig efter 40 min (som jo er den første søvnfase) og skal have utrolig meget hjælp til at sove videre.
Hun sover faktisk flot om natten. Lige nu putter vi hende mellem 20-21 og hun står op mellem 6-8 om morgenen. Hun får mælk førstegang er sted mellem kl. 2-4 og igen alt efter første opvågning mellem kl. 6-7.
Vi står op og der får hun ikke mælk med det samme da hun måske lige har fået det en time inden. Vi snakker lidt, hun får tøj på og bliver vasket og derefter begynder hun at være urolig og skriger/græder. Vi giver hende en flaske igen omkring kl. 8.30-9 og forsøger at putte i barnevognen derefter. De sidste dage er det lykkes at hun har ligget i barnevognen i 2-2,5 time men med opvågninger og hjælp undervejs. Så kommer hun op og græder hurtigt igen og får så mælk igen. Vi skifter og forsøger at aktivere lidt med legetæppe mm. Hun får også lov at ligge lidt selv.
Hun bliver tit utilfreds igen og intet virker rigtig så vi tænker hun er træt (her er måske gået lidt over en time fra sidste lur) Derfor forsøger vi at lægge til lur igen og det er så uden mælk da hun jo næsten lige har fået for 1 time siden. Jeg har ...
... lagt mig med hende de sidste dage. Hun ligger på min arm og falder i søvn i sengen og efter en stor time kan jeg måske liste mig ud og hun sover videre i sejren i måske 1 time til 1,5 time. Når hun vågner er klokken så omkring 15.30-16. Hun får mælk. Hun er hurtig træt igen og vi forsøger at lægge til en powernap omkring 17-17.30 men den er svær og kræver som regel at vi går med hende hele luren. Hun får mælk igen når hun kommer op omkring kl. 18 og så måske allerede igen kl. 19-19.30 og så bliver hun puttet.
Som du kan se får hun utrolig meget mælk med korte intervaller sidst på dagen og ved ikke om det er for meget? Eller vi bør gøre noget anderledes om dagen?
Jeg synes ikke rigtig at hun er sådan helt veltilpas og afbalanceret i sin vågentid. Vi får smil men det er ikke tit og ikke mange. Hun er meget nysgerrig og kigger meget rundt på alt. Drejer hovedet bagover for at kigge. Kan følge ting med øjnene og hovedet og kigger efter lyde. Efter mad så kan hun godt være utilfreds med det samme og græde. Vi bøvser rigtig meget. Tit kan hun bare lyde rigtig ulykkelig og skrige og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Det hjælper ikke på armen. Nogen gange hjælper det at ligge på puslebordet bare og andre gange på legetæppet.
Du må meget gerne komme med dine lommentarer på ovenstående og samtidig måske også skrive lidt om hvad vi kan forvente af en baby på 2 måneder.
På forhånd tak
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Rød numse
De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.
For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.
Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tusind tak for din plan for dagen, både hvad angår søvn og mad. Det er lykkes os at overholde din plan og det har været guld værd. Nu sover vi alle sammen meget bedre om natten.
De sidste 3 uger, har han faktisk kunne sove fra kl. 20 til 06 hver nat - og det er fantastisk, før vågnede han en gang i timen!
Tak fra drengens forældre