Brev:
Hvordan skabes en rytme?
Kære Helen.
Det er desværre lidt det samme, da jeg fortsat er meget i tvivl om, hvor meget og hvordan vi skal arbejde på, at vores datter får mere rytme. Hun er 21 uger nu. Hun er begyndt på skemad til frokost for en måned siden og aftensmad for en uges tid siden. Vi vil gerne give hende det nogenlunde samtidig hver dag, men der er fortsat absolut ingen forudsigelighed i, hvornår og hvor meget hun sover, og jeg må derfor nogle dage give frokost kl. 11 og andre dage kl. 14. Jeg mener, du skrev, at det ville hjælpe, når hun begyndte på skemad, men synes faktisk, det er blevet værre, fordi det nu også skal "passes ind" og sjældent gør det. Hun er generelt glad skemaden, men er til gengæld ikke vild med flasken længere, og spiser meget lidt af den. Vi tilbyder hende det kun, når hun beder om det (dvs. skriger!), men hun spiser sjældent mere end 100 ml - ofte kun 80 ml ad gangen. Hun tager dog fint på.
Ift. søvn har vi også det problem, at hun nogle gange ikke vil sove sin sene eftermiddagslur, og derfor kan være vågen fra kl. 15 til hun skal puttes, hvor vi så holder hende vågen ...
... til ca. 19.30 (hun bliver normalt puttet ca. kl. 20), og så er hun selvfølgelig helt kvæstet! Jeg har prøvet at lægge hende, hvis hun var træt kl. 18 eller 19, men så vågner hun efter en time, og så udsætter vi jo bare aftenputningen og er bange for, det går udover nattesøvnen + hun får ikke sin aftenmos, hvilket heller ikke duer.
Udover at jeg har meget svært ved at lave aftaler, når jeg aldrig ved, hvad vej vinden blæser med hendes søvn, er det ikke, fordi jeg som sådan har brug for, at der er mere struktur i vores dage. Vi tager det altid som det kommer, men jeg synes bare, det er frustrerende, når det tilsyneladende går udover hendes søvn og nu også måltider, og det er meget svært at navigere i.
Hun har desuden stadig ofte meget svært ved at falde i søvn og græder næsten altid. Vi har et fast ritual og har endda haft en marte meo-sundhedsplejerske til at hjælpe, som siger, vi gør alt rigtigt, men alligevel er det stadig meget svært. Hun er nu også begyndt at vågne skrigende fra sin søvn både dag og nat og er meget svær at trøste. Hvad kan det skyldes?
Håber, du kan hjælpe:)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Rosiner
Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.
Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.
Svampegiften findes også i økologiske...
Leg
For det lille barn er leg meget vigtigt, da det er igennem leg, at barnet udforsker verden og dermed udvikler sig. Og I begyndelsen er I forældre det bedste legetøj, og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde og berøring.
Jeres barn har stor glæde af, at I tumler, triller, hjælper barnet med at cykle med benene, danser med barnet i armene... Ligesom jeres barn har brug for at mærke jer tæt på, ligge hud-mod-hud, blive kysset, krammet, kærtegnet og sunget for.
I takt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.