Annonce

Annonce

Brev:

Mælkeproduktion - 4 mdr.


5. marts 2016

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Mælkeproduktion - 4 mdr.

Hej Helen,

min datter er efterhånden snart fire måneder, og det er småt med mælk. Jeg ved godt, man siger at brysterne aldrig er tomme og at det fungerer efter udbud og efterspørgsel. Alligevel har jeg brug for hjælp, hvis vi ikke skal gå over på flasken snart (jeg vil allerhelst amme 100%).

Vores dag ser pt sådan ud:
Hun vågner ved 7-8-tiden og vil gerne spise. Hun "tømmer" det ene bryst, vi leger i en time eller halvanden og så tømmer hun det andet. Her kvitterer hun så med en lur på fire timer.
Jeg har de sidste mange måneder malket ud efter ca 90 minutter for at øge produktionen.
Kl ca 13 vågner hun og spiser skiftevis fra det ene og det andet bryst dagen ud kun afløst af powernaps og legetid. Hun spiser altså hver halve/hele time.
Vi begyndte tidligt i forløbet ...


Annonce

... (ca 1mdr) at give en suppleringsflaske, så mine bryster kunne få ro til at hele. Med ro menes der altså at slippe for den sidste amning før sengetid og dermed ca 4 timers pause.
Som det er nu spiser hun ca 250ml på to flasker i tiden 20-21 for derefter at hygge ved et "tomt" bryst og lægger sig så for natten.
Det første stræk er næsten altid fire timer, og herefter tre timer ad gangen.
Hun bruger lang tid på sine måltider, men det er min opfattelse at hun spiser færdig og så venter til nyt mælk kommer og snupper det også.

Jeg søger derfor vejledning til at øge produktionen, så vi måske kan slippe af med suppleringsflaskerne eller undgå at bruge hele dagen med brysterne fremme. Jeg synes, jeg har prøvet "alt", men måske har du en ide.

Hilsen
Den lavvandede mælkebuffet

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.

Rejse med lille baby

Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex

D-vitamin

Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.

Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.

Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annonce