Svar: Opkast efter flaske/drømmeflaske
Kære Mette, Sallys mor
Tak for dit brev :)
Nu hvor jeg svarer dig i dag, så har du måske allerede fundet forklaringen på Sallys opkastninger, for ofte så kaster børn op, som forstadie til, at de er ved at blive syge. Det kan være en voldsom forkølelse der er på vej, mellemørebetændelse eller andet, og det viser sig så på denne måde i begyndelsen.
En anden mulighed kan være forstoppelse. Hvis barnet har problemer med hård mave og afføringen sidder som en "prop", der gør, at der ikke er passage, når barnet så spiser og derefter drikker mælk, så kan det ikke komme igennem - og barnet ender derfor med at kaste op...
En forklaring kan også være en maveinfektion. At jeres datter har fået en eller anden form for mave-tarm-virus, som gør at maden ikke rigtig bliver fordøjet og også kommer retur...
Hun kan også have kvalme, af forskellige årsager - og hun er stadig så lille, at hun ikke ...
... kan fortælle, at hun har kvalme. Hvis hun har kvalme, så er det ofte ikke særlig rart at drikke mælk, det gør ofte kvalmen værre - og så kaster hun op. Lidt kogt afkølet vand eller måske lidt fortyndet juice kan være rarere - lidt lun te vil nogle børn også være glade for...
Generelt er det vigtigt at hjælpe hende med at blive sat op, når hun kaster op, så hun kan komme af med det. Hold hende let foroverbøjet. Hjælp hende gerne med at få skyllet munden i lidt rent vand og lad hende også drikke små slurke vand - men meget små mænger, ellers kommer det også retur. Læg mærke til, hvordan hun virker. Hun må ikke virke sløv og dehydreret.
Det kan også være nødvendigt at holde pause med flasken sen aften i en periode, for at se om der så ikke kommer lidt mere ro i maven.
Håber du kan bruge dette lidt videre og jeg vil også anbefale dig min bog "Helens bog om Børn & Sygdom":)
Fortsat god bedring!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.