Brev:
Nye søvnrutiner
Kære Helen
Jeg har en dejlig dreng, der lige er blevet 6 måneder, hvor jeg savner råd til hvordan vi justerer hans søvnrytme mest skånsomt til det nye søvnhjul (fra din bog).
Lige nu følger han søvnhjulet fra 3-4 måneder. Jeg har skrevet til dig tidligere ang. vi havde lidt udfordringer i forhold til han havde mange opvågninger i den første del af natten, hvor han var rigtigt ked af det. Vi er begyndt at putte ham senere - ni halv ti, og det er blevet bedre, men han vågner stadig en 4-5 gange inden tolv.
Nogle gange har han fået flaske, hvor har spist over 100ml kun en time efter hans putteflaske (ikke altid). Men så spiser han jo så ikke så meget ved midnat. Så ...
... er det en dum løsning? Men det er lang tid at vente på mad, hvis han er så sulten, og gør vel også til han vågner mere. Det er måske også noget vi skal tage højde for i forhold til den nye rutine?
Et andet spørgsmål er hvordan balancerer man en søvnrytme med aktiviteter, der er forskudt, altså babysvømning mm. der jo ikke altså passer ind i den lille mands rytme. Og man kan vel godt skubbe hele rutinen i forhold til jeg synes det er meget lidt familietid vi når alle sammen sammen, hvis han allerede skal puttes 19.30-20. Kan man inspireres af en sydlandske søvnrutiner, eller fremmer det ikke barnets vækst og trivsel?
På forhånd tak for svar for de mange spørgsmål ☺
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
RS virus
RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.
RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.
De...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.