Brev:
Rutiner, mad, mælk, søvn
Hej Helen.
Elliot har nu rundet de 6 måneder – fra 28. marts – og vi er oppe på at spise mad 3 gange om dagen. Til morgenmad får han typisk havregrød og de sidste par skeer blandes med lidt sødt frugtmos. Til frokost får han hirseflagegrød med en slags grøntsags mos og til aften typisk spaghetti eller noget andet. Dette måltid har vi købt på glas, da vi endnu ikke har kastet os ud i at lave mad til ham med kød. Men det skal nok komme.
Der er jo ikke så meget smag i det på glas. Hans mave kan til tider have svært ved at følge med og det gør at han sover uroligt fordi rumpen skyder som et maskingevær i løbet af natten. Afføring er ofte 3-4 gange i løbet af dagen.
Er det for meget for ham med alt det grød? I din bog om børn og mad, spiser han en halv portion havregrød og den anden halve gemmes til næste dag – er det for meget, når nu han gerne vil have det?
Vi er begge tit vildt nervøse for at han skal få mad galt i halsen og kan blive helt paniske bare ved tanken. Vi har givet ham rugbrødspinde bagt i ovnen og de der agurk ringe, men hvad kan han ellers få? Rugbrødet er ikke det store hit men det er agurken. Der følger kraftige lyde af velbehag med men den er hurtigt gnasket grundigt så vi tager den fra ham for han ikke får skrællen galt i halsen.
Selvom vi er nervøse skal han jo lære at spise mere groft mad – hvad er en god overgang – har du noget inspiration?
Den der opskrift på kødboller fra 6 måneder – må han sidde med sådan én? Han har to tænder i undermunden som er kommet næsten helt ud – de er fine store i hvert fald.
I den sidste uges tid har det været rigtig svært at få ham til at tage flasken. Han afviser den blankt også selvom vi ved, at han er sulten. Så kan han lokkes, når han er ...
... meget tæt på at falde i søvn ligesom det heller ikke er et problem om natten – men det kræver list og gør, at mængden af mælk er kraftigt reduceret. Er det et problem eller en naturlig udvikling fordi han er så glad for det andet mad?
Det er også blevet et problem at få ham til at overgive sig. Sove? Ellers tak! Han er meget urolig og pylret og vil ingenting men heller ikke sove. Så hver lur tager lang tid at få ham til at komme i gang med. Og han sover typisk kun 35 minutter ad gangen. Dog kan han fint sove længere, når det er på mors arm.
De andre i mødre gruppen har gennem længere tid ladet deres børn sidde selv med en pude i ryggen. Det har vi ikke for Elliot kan ikke sidde selv endnu. Jeg har hørt at de først må, når de kan selv og derfor får han stadig mad på skødet. Han er en stærk dreng og er godt i gang med at kravle. Han står på tæerne og fingrene og kommer også fint frem – men er ikke helt koordineret endnu. Vores sundhedsplejerske har fra starten sagt, at han var en stærk dreng. … men når han ikke kan sidde selv, må han så komme i højstol? Hvordan lærer de så at sidde selv? Opdager vi det den dag, hvor han sætter sig op og bliver siddende? Han skal vel øve? Må han sidde i barnevognen med en pude i ryggen?
Om 14 dage slutter mors barsel og så tager far over. Elliot starter op i stordagpleje d. 1. december og far har barsel til midt i januar for at sikre en god opstart også efter juleferien. Indtil videre er det i mange situationer mor der er bedst. Hvordan laver vi bedst en overgang så vi alle kan være i det. Så Elliot har det godt og føler sig tryg hjemme med far, så far føler sig tryg i det han gør med Elliot og så mor stadig har negle, når hun kommer hjem fra arbejde?
Hilsen
Elliots mor og far
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Steriltvandspapler
Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.
Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.
Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?
Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.
Tak for det!
Kærlig hilsen
Mor.