Annonce

Annonce

Brev:

Rutiner, mad, mælk, søvn


2. oktober 2015

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Rutiner, mad, mælk, søvn

Hej Helen.

Elliot har nu rundet de 6 måneder – fra 28. marts – og vi er oppe på at spise mad 3 gange om dagen. Til morgenmad får han typisk havregrød og de sidste par skeer blandes med lidt sødt frugtmos. Til frokost får han hirseflagegrød med en slags grøntsags mos og til aften typisk spaghetti eller noget andet. Dette måltid har vi købt på glas, da vi endnu ikke har kastet os ud i at lave mad til ham med kød. Men det skal nok komme.

Der er jo ikke så meget smag i det på glas. Hans mave kan til tider have svært ved at følge med og det gør at han sover uroligt fordi rumpen skyder som et maskingevær i løbet af natten. Afføring er ofte 3-4 gange i løbet af dagen.

Er det for meget for ham med alt det grød? I din bog om børn og mad, spiser han en halv portion havregrød og den anden halve gemmes til næste dag – er det for meget, når nu han gerne vil have det?

Vi er begge tit vildt nervøse for at han skal få mad galt i halsen og kan blive helt paniske bare ved tanken. Vi har givet ham rugbrødspinde bagt i ovnen og de der agurk ringe, men hvad kan han ellers få? Rugbrødet er ikke det store hit men det er agurken. Der følger kraftige lyde af velbehag med men den er hurtigt gnasket grundigt så vi tager den fra ham for han ikke får skrællen galt i halsen.

Selvom vi er nervøse skal han jo lære at spise mere groft mad – hvad er en god overgang – har du noget inspiration?

Den der opskrift på kødboller fra 6 måneder – må han sidde med sådan én? Han har to tænder i undermunden som er kommet næsten helt ud – de er fine store i hvert fald.

I den sidste uges tid har det været rigtig svært at få ham til at tage flasken. Han afviser den blankt også selvom vi ved, at han er sulten. Så kan han lokkes, når han er ...


Annonce

... meget tæt på at falde i søvn ligesom det heller ikke er et problem om natten – men det kræver list og gør, at mængden af mælk er kraftigt reduceret. Er det et problem eller en naturlig udvikling fordi han er så glad for det andet mad?

Det er også blevet et problem at få ham til at overgive sig. Sove? Ellers tak! Han er meget urolig og pylret og vil ingenting men heller ikke sove. Så hver lur tager lang tid at få ham til at komme i gang med. Og han sover typisk kun 35 minutter ad gangen. Dog kan han fint sove længere, når det er på mors arm.

De andre i mødre gruppen har gennem længere tid ladet deres børn sidde selv med en pude i ryggen. Det har vi ikke for Elliot kan ikke sidde selv endnu. Jeg har hørt at de først må, når de kan selv og derfor får han stadig mad på skødet. Han er en stærk dreng og er godt i gang med at kravle. Han står på tæerne og fingrene og kommer også fint frem – men er ikke helt koordineret endnu. Vores sundhedsplejerske har fra starten sagt, at han var en stærk dreng. … men når han ikke kan sidde selv, må han så komme i højstol? Hvordan lærer de så at sidde selv? Opdager vi det den dag, hvor han sætter sig op og bliver siddende? Han skal vel øve? Må han sidde i barnevognen med en pude i ryggen?

Om 14 dage slutter mors barsel og så tager far over. Elliot starter op i stordagpleje d. 1. december og far har barsel til midt i januar for at sikre en god opstart også efter juleferien. Indtil videre er det i mange situationer mor der er bedst. Hvordan laver vi bedst en overgang så vi alle kan være i det. Så Elliot har det godt og føler sig tryg hjemme med far, så far føler sig tryg i det han gør med Elliot og så mor stadig har negle, når hun kommer hjem fra arbejde?

Hilsen
Elliots mor og far

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Vågenperiode om natten

Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Urolig i aften- og nattetimer

Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vegetar og veganer

Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.

Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...

Læs mere i Babylex

Donorhjælp

Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:

1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.

Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce