Brev:
Putning og skiftning af en krudtulge
Hej Helen.
Vi vil gerne have hjælp til nogle helt klassiske problematikker, jeg har læst dine svar til andre, men føler mig alligevel lidt på bar bund.
Vi har en glad pige der lige nu er ved at lære en masse. Hun elsker at gå med sin gå-vogn, selvom hun stadig ikke selv rigtig kan rejse sig. Hun har lige lært at sætte sig selv op fra liggende og ned igen - og hun gør det hele tiden. Men hun kan ikke kravle sådan rigtigt på alle fire, kun møve sig frem. Fornyligt er hun begyndt i vuggestue, dog ikke så mange timer da jeg stadig går hjemme, og hun nyder at være afsted og kigge på de andre børn.
Problemet med sådan en lille energibombe kommer når vi skal skifte hende og når hun skal puttes.
Jeg har det sidste stykke tid skiftet hende på gulvet da hun triller for meget til jeg tør have hende på bordet, men nu triller hun lynhurtigt om på ryggen og vil kravle/møve væk inden jeg overhovdet når at få bukserne af hende, og det er først rigtig træls når man så skal skifte en beskidt ble! Hvad gør man? Skal jeg insistere på hun ligger på ryggen og så tvinge hende? Jeg har forsøgt lidt men hun er ret stærk til at komme om på maven igen. Eller skal man bare acceptere at der er beskidt numse overalt?
Og til putningen. Når vi lægger hende om aften så er rutinen: ren ble, tandbørstning, flaske og så en godnat sang. Men inden vi for sunget første vers af sangen så sider hun op. Vi ...
... lader hende side op og går ud, men efter noget tid græder hun og vi må ind med en sut. Jeg ved at du til andre har skrevet at man ikke skal lægge barnet ned, men skal man så bare give hende sutten mens hun sidder op? Vi siger også "læg dig ned, skat" eller "du skal sove lille ven - ned og ligge" men jeg ved ikke om hun overhovdet forstår det. Når vi går ud af rummet igen græder hun selv om hun sidder op og har sut og bamse. Hvis vi lægger hende ned græder hun også og sætter sig op inden man har givet helt slip på hende.
De sidste par aftner har jeg efter en halv time/45min med ind og ud af værelset og forsøg på både at lægge hende ned og at hun selv skulle lægge sig, er hun meget ulykkelig og jeg får hende lagt ned og giver hende lidt ekstra mælk. Så falder hun til ro, lægger sig om på siden og jeg nusser hende lidt til hun næsten sover. Så bliver jeg i rummet til jeg er sikker på hun sover.
Iih jeg savner de dage hvor jeg bare kunne synge og så gå ud og så snakkede hun sig selv i søvn!
Har du en en god plan vi kan følge? Det er ikke alle dage jeg kan få hende til at tage en powernap om eftermiddagen så nogle dage har hun været vågen siden kl. 14 når vi putter hende kl. 19! Andre dage tager hun en en lur ved 16.30 tiden i en halv time nogen dage endda en hel time. Det virker ikke til at det gør det hverken letter eller svære at putte.
Håber du kan hjælpe
A's Mor og far
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
Viden om børn:
C-Vitamin
Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.
Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.
På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...
Æteriske olier
Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.
Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.
I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.