Annonce

Annonce

Brev:

Stop amning hvornår og hvordan


9. september 2015

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Stop amning hvornår og hvordan

Hej Helen

Vores datter er nu 10 måneder og startede i vuggestue for en uge siden. Det går nogenlunde, pædagogerne synes dog at hun helst vil sidde på deres arm heletiden, og det kan hun ikke. Og hver gang jeg har hentet hende har hun siddet med sin sut i munden.. Det er jeg ikke super tilfreds med, men tænker at det bare er en periode, og at hun nok skal kunne hygge sig i vuggestuen uden hele tiden at have sutten i munden. (pædagogerne bekræfter også at hun har den hele tiden, og at hun er meget glad for sutten.)

Nå, men grunden til, at jeg skriver er som overskriften lyder, fordi jeg har brug for lidt råd til hvornår jeg kan stoppe med at amme og hvordan jeg gør.

Lige nu ammes hun om aftenen når hun bliver lagt ved en 19:30 tiden og så om natten/morgenen, afhængig af hvornår hun vågner.
Vores datter er altid vågnet tidligt, hvilket vil sige at vi mange dage er startet vores dage kl.5-5:30. Jeg har forsøgt at følge dine råd med at amme om aftenen og så ved en 5 tiden at tage hende over i vores seng og sove videre. Men idet vores datters dag starter så ...


Annonce

... tidligt, så kan hun ikke rigtig falde til ro, hvis hun først er vågnet og har fået mad omkring kl.5( de gange det lykkedes tager det næsten over en time at få hende til at falde til ro igen). Hun får derfor mad når hun vågner mellem kl.3-5. Og så får hun ikke om morgenen når vi står op.

Jeg starter altid med til tilbyde hende vand, når hun vågner for at se om det kan gøre det, men hvis hun får vand, vågner hun som regel op en et par en time eller 2 senere igen.

Jeg kunne godt tænke mig at droppe den morgen/natamning idet jeg starter på arbejde om lidt, og godt kunne bruge en mere sammenhængende søvn. Har hørt at når man stopper med at amme vil børnene som regel sove lidt bedre..?!

Er det for tidligt at gøre det? Hvis ja, hvornår kan jeg så stoppe den amning?

Og hvordan skal vi gøre når amningen skal stoppes helt?
Jeg har ikke noget imod at fortsætte med aftenamningen til hun bliver et år i forhold til anbefalinger med amning. Så når hun er et år, tager jeg så bare en beslutning om at nu er det slut med amning om aftenen?

På forhånd tak :)

Med venlig hilsen
M

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Svær søvnmangel pga mange opvågninger

Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Køkkenhygiejne

Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne særligt vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes, og derfor får børn lettere ondt i maven eller får en maveinfektion.

- Undgå at sprede bakterier mellem madvarer. Hold f.eks. rå grøntsager adskilt fra råt kød, så der ikke kommer jordbakterier på kødet, og så der ikke kommer bakterier fra kødet på grøntsagerne.

- Hold også rå madvarer adskilt fra mad, der er klar til at blive spist. Det...

Læs mere i Babylex

Klip i mellemkødet (Episiotomi)

I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.

Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.

Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annonce