Brev:
Vågner (stadig) om natten
Hej Helen,
Endnu engang skriver jeg til dig for at få råd, og endnu engang omhandler mit spørgsmål søvn.
Vores dreng fylder 7 måneder lige om lidt, og er uden tvivl en dreng med en enorm nysgerrighed på livet og alt skal undersøges. Han er nippet til at kravle, og står grinende og rokker frem og tilbage på alle fire.
Han har aldrig sovet meget om dagen, og jeg har efterhånden accepteret at han altid vågner efter 35 minutter når han sover lur om dagen. Dette er på trods af utallige forsøg på at trille barnevognen på det tidspunkt hvor han vågner, gå tur med barnevognen, beroligende ord og en mange andre ting. Han sover tre lure om dagen. Som en konsekvens af den forholdsvis begrænsede dagssøvn, da sover han gerne 12 timer om natten. Det er det som fungerer herhjemme.
Vores problem er (stadig), at han vågner ofte om natten og er meget ked af det. I mit sidste brev foreslog du en mere fast rutine om dagen, og det forsøger vi på. Vi har din bog omkring mad, og forsøger at følge dagsplanen i den.
Vores dag er typisk således (kan rykkes 30 minutter til hver side):
Kl. 0730: Vågner og vi hygger inde i sengen
Kl. 08: Morgenmad (havregrød) og senere lidt frugt
Kl. 915: Ammes og puttes til lur
Kl. 10: Vågner fra lur
Kl. 1130: Frokost (grøntsagsmos) og lidt frugt i hånden
Kl. 1230: Ammes og puttes til lur
Kl. 1315: Vågner fra lur
I løbet af eftermiddagen får ...
... han frugtmos og frugt i hånden. Ammes nogen gange, men vi er ved at trappe ud på det her tidspunkt
Kl. 16: Puttes til lur
Kl. 1645: Vågner fra lur
Kl. 18: Aftensmad (grøntsagsmos med fisk eller kylling)
Kl. 19: Vi gør klar til natten med amning og sang.
Kl. 1930: Sover til natten
Fra han puttes til natten og til næste morgen kan han have alt fra fire til 12 opvågninger. Han begynder at græde efter at have ligget uroligt i lidt tid, og er slet ikke rigtig vågen når han bliver ked af det.
Han er meget svær at trøste, og enten skal han vågne helt op ved at tage ham op og derefter putte ham efter 20 minutter eller også skal han ammes for at komme videre i søvnen. Sang, beroligende ord mv. har desværre ingen effekt.
Han sover i vores seng, da det er det letteste, og vi har ikke plads til en tremmeseng med aftaget/nedslået side ved siden af vores seng.
Vi har forsøgt at jeg sover i stuen, således at han ikke kan lugte min mælk fx. Det resulterede i en meget ulykkelig dreng, og det har hverken far eller jeg lyst til.
Han vågner ikke pga. at han skal have hjælp til stillingsskift, da han ligger på ryggen altid. Ørene er ligeledes tjekket, og der er ingenting.
Er det "bare" en del af hans udvikling og fordi han måske er en dreng som drømmer meget? Jeg vil så gerne forstå hvorfor han bliver så ulykkelig, og er meget svær at trøste.
Venlig hilsen
Mor til H
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Diarré
Det er normalt at et barn der kun får brystmælk at have tynd afføring. Men hvis barnet ikke bliver ammet mere og pludselig får vandtynd afføring, skal du være opmærksom.
Diarré kan være tegn på infektion forskellige steder i kroppen og det kan derfor være en god idé at måle barnets temperatur. Du skal være opmærksom på at barnet skal have ekstra væske og hvis diarréen ikke forsvinder hurtigt igen skal du søge læge. Hvis barnet virker sløvt eller der er blod eller slim i...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...