Annonce

Annonce

Svar: Mad og leg


13. marts 2015

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære meget trætte mor

Tak for dit brev :)

Jeg synes, det lyder rigtig fint, at du tilbyder din dreng flaske sen aften, også selvom han måske ikke altid er vågen der - den fylder ham ekstra op til natten og mange børn trives længe med at få en flaske her - man kalder det ofte for et drømmemåltid:)

Men flasken tidlig morgen behøver du ikke stille vækkeuret for at give ham. Jeg synes bestemt, det er et forsøg værd at se, om ikke han vil vågne og melde sig selv. Hvis han melder sig selv, vil han sandsynligvis være mere parat til at drikke af flasken, når du så tilbyder den:)

Med hensyn leg og aktivering, så vil det være rigtig godt at lave bevægelege med ham, hvor du hjælper ham med at bruge sig selv motorisk:

- Gribe omkring hans hænder og håndled og lade ham selv trække sig op fra rygleje.

- Støtte om hans lægge og bøjede knæ og hofte og dreje underkroppen fra side til side.

- Hjælpe ham med at dreje om på siden, både fra mave til ryg og fra ryg til mave - evt. ved at vise ham noget interessant legetøj, som han følger. Gør han det selv, så er det super fint, så læg ham tilbage, og lad ham gøre det igen og igen

- Hjælpe ham med at få fat i egne tæer, når han ligger på ryggen og derfra trille videre om på siden og maven. Giv ham evt. ranglesokker på, så fødderne bliver interessante.

- Cykelbevægelser, hvor han selv er med til at cykle med sine ben, imens du støtter om underbenene.

- Hjælpe ham med at krybe, hvor han ligger på maven og hvor du presser skiftevis på venstre og højre fodsål for at frembringe krybebevægelser.

Det vil også være rigtig godt at du synger og bruger fagter for ham nu. Det er tiden at finde ...


Annonce

... de gamle børnesange frem som 'hjulene på bussen', 'Lille Peter Edderkop' osv. hvor du bruger dine hænder, fingre og måske hans krop imens du synger.

Legetøj kan hurtigt blive kedeligt i denne alder og det kan være en god idé at skifte lidt ud, så det ikke er præcis det sammen kan kikker på dag efter dag.

Legetøj kan være: dig selv, din dreng (brug kroppen), rangler, bidedyr, noget med lys og lyd, bolde (f.eks. med vand i, eller kantede bolde eller bolde med lyd, når de triller). Det kan også være en stor badebold, aktivitetscenter, køkkenting (piskeris), bagepapir til at krølle, spejl, gyngeture i luften og andre lege med bevægelege. Du kan lede efter legetøj som passer til børn i 6 måneders alderen og se om ikke noget vil interessere ham lidt.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Han begynder omkring 6 måneders alderen også at kunne sidde op i sin barnevogn og vil kunne sidde og kikke på verden, som I kører forbi. Han bliver på den måde fyldt rigtig godt op med indtryk og kan på den måde også blive stimuleret mentalt. Man kan sige, at han har glæde af både fysisk og mental stimulering.

I kan gå en tur på biblioteket, her er ofte flere børn samlet og han kan nydde og kikke på andre børn, opleve dem og suge til sig af indtryk. Måske er der legestue, som I kan deltage i, måske har sundhedsplejerskerne åbent hus, hvor I kan møde andre forældre og børn:)

Et bad kan nogle gange med fordel lægges mellem formiddagslur og middagslur. Det trætte ham og forlænger samtidig ofte tiden mellem de to lure, så han sover lidt senere middagslur, hvilket mange har glæde af, fordi eftermiddagen så ikke virker helt så lang…

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Omega-3 til gravide

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).

Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.

Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...

Læs mere i Babylex

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tak for dit gode svar sidst, som virkelig hjalp mig videre. Vi har valgt at beholde putteflasken lidt endnu :-)

Agnes mor


Annonce