Brev:
Snart 6 måneder og søvnen driller
Kære Helen.
Jeg skriver til dig vedr. vores lille datter. Hun bliver snart 6 måneder. Hun er en meget glad og rolig pige som stortrives. Jeg ammer hende og er begyndt på to daglige skemåltider. Men søvnen driller altså. Hun plejer at falde i søvn når jeg ammer hende i stuen ved 20-tiden. Hvis jeg lægger hende i seng vågner hun efter max 20 min og er helt frisk. Så nu gør jeg det at jeg ligger hende på sofaen hvor hun sover indtil vi andre går i seng. Så plejer vi at få hende i nattøjet og en tør ble. Jeg lægger mig derefter med hende i sengen og ammer hende og hun falder hurtigt i søvn. Hvis jeg så løfter hende over i egen seng (den ene side er taget af så den er i forbindelse med vores seng) så vågner hun efter max 20 min. Så tager jeg hende over til mig hvor hun straks falder i søvn. Det ...
... hjælper ikke med en hånd eller søde ord.
Nogle nætter vågner hun op til 5 gange og skal enten have mad, et kram eller sut og bamse. Andre nætter vågner hun kun en enkelt gang, og det er skønt.
Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal få hende til at sove i egen seng uden hun vågner hele tiden. Jeg sover ikke godt men hende i vores seng da jeg er bange for at ligge mig på hende.
Søvnen om dagen er der ikke rigtig noget mønster i selvom jeg prøver. Men det er svært at skabe et mønster når hendes lure varierer fra 20 min til 3 timer. (Om det er i sengen eller i barnevognen gør ingen forskel). Hun sover dog altid 3 gange dagligt og den første lur skal altid ligge halvanden time efter hun er vågnet.
Håber ikke det blev alt for rodet og at du vil give dit besyv med.
Med venlig hilsen
K´s mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Lattergas ved fødsel
Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.
Lattergas bruges som smertestillende og er et tilbud til kvinder, der er i fødsel. Jordmoderen vejleder kvinden i, hvordan masken bruges - lattergas virker bedst, hvis du trækker vejret i masken, når du mærker, at der er en ve på vej, og så lægger masken fra dig igen, når veen klinger af.
Lattergas virker på den måde, at kvinden mærker smerten, men ikke lader sig gå på af den, og den...
Strækmærker
Under graviditeten oplever mange kvinder at de får strækmærker i takt med at maven vokser.
Har man først fået strækmærker forsvinder de ikke igen, men de bliver som regel næsten usynlige indtil en næste graviditet.
Mærkerne skyldes bristninger i underhuden. De kommer både fordi at maven vokser, men også fordi der sker nogle hormonelle forandringer. De kommer ofte på maven, lårene, brysterne, ballerne og/eller armene, og i starten ses de ofte som rosa eller blålige...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)
Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.
Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.
Du hører nok fra mig igen
Knus fra mig