Annonce

Annonce

Brev:

Meget lille appetit


17. december 2014

Alder:
14 mdr.

Meget lille appetit

Kære Helen.

Vores lille søn startede i vuggestue for godt 2,5 måned siden og har siden da været rigtig meget syg. Tror ikke han har været der mere end een uge i træk inden han blev ramt igen. Mellemørebetændelse, lungebetændelse, influenza og forkølelse. Det har betydet at vi har haft svært ved både soverytme og madrytme, da sygdom har præget ham meget.

Når han er syg så sover han selvfølgelig mere, og mindre regelmæssigt og hans appetit svinder, og han har fået yougurt, grød og frugtmos når han ville have det.

Nu er han rask (dog pt på penicilin for mellemørebetændelse) og vi finder det rigtig svært at få rigtig mad i ham.

Oven i hatten var han lige gået over til 1 lur inden han blev syg denne gang, og nu svinger han mellem 1 og 2 lure igen, hvilket også gør det svært med mad rytmen synes jeg.

Jeg stresser helt klart over at han ikke rigtig spiser som han "skal" ift. dine bøger og planer. Ofte prøver jeg med flere forskellige ting hvis han ikke vil have det jeg starter med at servere for ham og det er lidt noget rod.

Jeg prøver at give ham mad på faste tidspunkter uafhængigt af hvordan han sover for at prøve at skabe lidt struktur men det kan være svært.

Fx sover han 11-13, og har så brug for en power senere. Ellers sover han 12-14 og kan holde sig til aften.

Derfor er det rigtig svært at beskrive for dig hvordan en typisk dag ser ud, for pt har vi ikke to dage der er ens. Og jeg tror måske det er medvirkende til hans manglende interesse for mad plus de strenge nætter hvor han er vågen 2-3 gange I op til halvanden time, somme tider længere.

Han er I vuggestue 4 gange om ugen. De dage står vi op lidt over 7 (på hjemmedage lidt senere hvis natten har været streng), og han får morgenmad omkring kl 7:30/8, her spiser han næsten altid godt. Så får han lidt brød og frugt kl. 9 I vuggestuen (spiser han vist ikke så meget af) og de spiser så allerede frokost kl. 10:30 (svinger meget om han spiser eller ej, kommer an på hvad de får).
Så ...


Annonce

... sover han lur og jeg henter ham ved 14 tiden. Når han kommer hjem giver jeg ham lidt at spise, fx. yougurt med drys, ostehaps, te bolle og/eller frugt. Her vil han som regel gerne spise lidt.

Jeg prøver at give ham lidt grønt kl. 17 men han er ikke meget interesseret. Han får agurk uden skræl eller orange peberfrugt, som han nipper lidt til. Så spiser vi kl. 18/18:30. Her er det pastaskruerne der trækker, derudover kaster han lidt med maden ☺

Her til aften har han spist lidt broccolisuppe først, og så laks med pastaskruer og sovs. Han kaster suppe og pasta I sig, men vil ikke have laksen (som han ellers spiste I går). Han virker dog stadig sulten, og han får tilbudt ostehaps, som han spiser to af?! Skal jeg så fortsætte med at tilbyde ham flere ting? Eller skal han ikke lære at spise det han får serveret?

Så får han natgrød kl. 19 efter hans bad, den spiser han et par skeer af. Og så hans elskede varme 100 ml. sødmælk på flaske inden han sover.

Jeg prøver at følge dine madplaner. Men mine spørgsmål er;

Hvis han nu fx ikke spiser frokost, skal jeg så bare springe den over og køre videre med resten af madplanen? Eller tilbyde ham den igen senere?

Hvis han ikke vil have det jeg har lavet, skal jeg så prøve med andre ting? Hvis han ikke spiser bollen, skal jeg så lave yougurt eller ostemad eller…?

Hvis han ikke vil have maden, så kan jeg vel gøre det værre ved at “presse” ham? Skal han bare have lov til at komme ned og lege eller skal jeg blive ved med at prøve?

Han er hjemme fre-søn, skal jeg følge vuggestuens rytme eller kan jeg give ham frokost lidt senere?

Han er en meget pivset dreng, som kun vil sidde på sin mors eller fars arm. Jeg har på fornemmelsen at han har brug for mere struktur, men jeg sidder lidt fast og ved ikke hvordan jeg får bedre struktur på.

Det blev et meget langt brev! Håber det giver mening og at du kan give nogle råd på hvordan vi får lidt mere I vores lille dreng.

God jul!

Venlige hilsner
Vilhelms mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Slår hundene

Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.

Far på turnus-job

Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bedsteforældre

Det er dejligt at have bedsteforældre og for de fleste børn og børnefamilier spiller bedsteforældrene en stor rolle.

Bedsteforældre kan være ressourcepersoner, der træder til og hjælper jer i hverdagen med de praktiske opgaver. De vil ofte også gerne hjælpe med børnepasning, hvis I forældre har brug for lidt tid for jer selv.

Børn har glæde af at kende deres bedsteforældre, det er vigtigt for børn at kende deres historie og det er dejligt for dem at have...

Læs mere i Babylex

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit hurtige svar - jeg ser altid tingene fra en anden vinkel når jeg læser dine svar - en vinkel som man ikke altid selv kan se tingene fra, når det er kørt lidt i hårdknude.

Glæder mig altid til at høre fra dig

Mange hilsner
Lillepigens mor


Annonce