Annonce

Annonce

Svar: Opstart i institution - hvornår?


18. september 2014

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Jeanette

Tak for dit brev og dejligt at høre fra dig, det lyder som om, at I er ved at falde lidt mere til i USA:)

Jeg synes bestemt ikke, at du skal sætte din datter i institution lige nu. Du er glad for at gå hjemme med hende, og det giver jer en stor fleksibilitet i hverdagen, så du også kan være der for storebror, når han viser behov for det:)

Det lyder umiddelbart fint at lade hende starte, når hun er omkring 15 måneder gammel. I denne alder vil hun jo begynde at gå mere rundt, og hun vil således kunne flytte sig, hvis hun har brug for det. Hun vil også i den alder begynde at kunne kommunikere mere, pege, bruge sine fagter osv. og vil derfor bedre kunne gøre sig forståeligt. Og dertil kommer, at børn omkring denne alder begynder at få en lille smule fornemmelse for, at vi er der, selvom vi ikke kan ses. Det er vigtigt.

Lige nu forstår hun ikke, hvor du går hen, når du går fra hende og kan ikke forstå en forklaring om, at du kommer igen. Hun kan heller ikke forholde sig til tid, og forstår derfor ikke om du er væk i 5 minutter eller i 5 timer- når du går, så vil hun naturligt kunne føle sig forladt og alene. Når hun bliver ældre, så vil hun begynde at kunne forholde sig lidt mere konkret til tingene i hverdagen. Selvom hun ikke kan klokken, så vil hun lære, at når hun afleveres, så skal hun spise, lege og sove ...


Annonce

... sammen med de andre børn, og så kommer mor igen. Hun vil fornemme tid ud fra de ting, som sker i løbet af dagen.

Det lyder rigtig fint at gå til gymnastik med hende. Du kan også gå til babysvømning, musik og bevægelse eller lignende. Du må prøve at undersøge, hvad muligheder der er i området, hvor I bor. Måske er der også legestue, som I kan komme i, hvor du kan møde andre hjemmegående mødre med børn. Jeg har lidt på fornemmelsen, at der er flere hjemmegående, hvor du bor, en der ofte er i DK - enten starter man på arbejde meget tidligt, og har stort set ingen barsel, eller også vælger man at være hjemmegående… Jeg tænker derfor, at der må være forskellige muligheder for at møde andre børn og voksne.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Måske er der også legepladser I kan besøge i området eller måske en mini-zoo, hvor børn kan få lov til at se på og klappe geder og lignende. Ture i parken, hvor I kan se på og fodre egern kan også være en god beskæftigelse, så der sker lidt i hverdagen. Din datter har mest glæde af at være sammen med dig og opleve ting sammen med dig og præcist som du skriver, så vil hun elske at komme ud, se på verden. Der behøver ikke at ske en masse hver dag eller flere dage om ugen, en tur i indkøbscenteret og kikke på forskellige ting der, kan være alt rigeligt:)

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Rigtig god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Downs syndrom

Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.

Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.

Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...

Læs mere i Babylex

Smile

Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!

Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.

Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.

Jo mere du kan smile, pludre og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for dit svar. Det var lige hvad jeg havde brug for!

Tak fra Emmas (18 måneder) mor


Annonce