Brev:
Rigtig meget nattegråd
Hej Helen.
Tak for dit sidste svar omkring vækning/ikke vækning og dagslure, det var lige hvad jeg havde brug for.
Dog er det hele vendt på en tallerken, og vores søn er begyndt at vågne mange gange om natten og skriger og græder. Oftest er det kun mig der kan få ham til at holde op og han virker fuldstændig ulykkelig.
Somme tider er det som om han måske stadig er lidt i en drømmeverden, for han kan ligge og virkelig græde, men med lukket øjne. Dog så meget at jeg ikke bare kan lade ham ligge.
Der går alt fra en time til 2,5 time (hvis vi er heldige) imellem han vågner om natten, og hans lurer er også pludselig blevet ret korte på omkring 1-1,5 time af gangen.
Det har stået på et par uger nu, og vi ved simpelthen ikke hvad vi skal stille op. Heldigvis skal jeg ikke på job foreløbig, men alligevel så vil vi gerne have nogle bedre nætter - for alles skyld.
Jeg ammer pt når jeg putter ham ved 20.30-tiden og så prøver jeg at holde det til kun 2 gange yderligere om natten. Men hvis han er helt ulykkelig kan det være det eneste der dur og så kan jeg komme op på 4 gange.
Det skal tilføjes at han spiser rigtig lidt i løbet af dagen og viser stort set ingen interesse for mad. Faktisk er jeg gået tilbage til mos og grød nu, for at få noget i ham.
Han sover på sit ...
... eget værelse, men prøvede faktisk i nat at se om det hjalp at tage ham ind i sengen, men det havde ikke nogen effekt.
Jeg ved ikke hvad jeg skal stille op eller hvor jeg skal starte. Overvejer om det er amningen der måske gør at han har vænnet sig til at vågne. Skal jeg prøve at lade ham græde lidt? Tror måske bare han så vil græde sig helt op i det røde hvor der er endnu længere tilbage til roen. Føler bare jeg er nød til at gøre noget. Har en paraply klapvogn som vi triller ham i og så ligger ham over, og den virker godt til at få ham til at sove, men han vågner stadig efter en time og skriger og græder igen.
Ved ikke hvorfor han er så ulykkelig og utryg om natten, om dagen er han glad og tilfreds og når han vågner om morgenen, så ligger han bare og leger med sin bamse - helt bekymringsfri.
Han vil ikke bruge sut, men han har en favorit bamse som han krammer når han skal sove og så har han en spilledåse som jeg putter ham med om dagen. Det kan tage lidt tid, men det virker og han overgiver sig til sidst. Om aftenen falder han som regel i søvn ved mit bryst.
Vi sidder lidt fast :( Og vi er bare så trætte men vil rigtig gerne prøve at ændre det her mønster han er røget ind i.
Håber du har en ide til hvordan vi kommer videre herfra.
På forhånd tak!
Venlige hilsner
Anne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Spinalbedøvelse
Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.
Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.