Annonce

Annonce

Brev:

Mad - 23 mdr.


20. juli 2014

Alder:
23 mdr.

Mad - 23 mdr.

Hej igen.

Jeg skrev først i juli et frygteligt langt brev omkring min søn Oskars sygdomsforløb og om hvordan det har påvirket vores hverdag - specielt i forhold til hans mad indtag. Mange tak for dit lange flotte svar og mange af de ting du foreslår gør vi allerede, men der er bestemt områder vi skal arbejde med.

Jeg ved ikke hvorfor jeg lader al det mad-indtag fylde så meget, men straks han ikke spiser tænker jeg jo at han endnu engang er blevet syg. Jeg er klar over, at det nok er normalt at have det sådan for vi vil jo vores små poder det aller bedste i verden.
Lige nu holder vi sommerferie, og vi har stadig endnu en uge tilbage og derfor er rammerne jo lidt mere løse. Umiddelbart syntes jeg ikke madsituationen er hverken være eller bedre, og hvis jeg serverede spaghetti med kødsovs hver dag, så ville jeg have en dreng som spiste aftensmad uden problemer - men sådan fungerer livet jo ikke.

I går aftes havde vi en situation som egentlig er meget typisk herhjemme, men hvor jeg har svært ved hvordan jeg skal takle det.
Oskar fik en skål med ris, hvor der var lidt indisk sovs og lidt fløde over så det ikke var for stærkt. Da han så maden kravlede hans straks op på sin stol, men inden han kommer i gang får han øje på, at der er krydderurter i retten og farven stikker på dem stikker derfor lidt ud. Dette gør ham sur og han begynder, at hæve sin stemme og gør tydeligt opmærksom på, at han er utilfreds. Det ender med, at han går grædende fra bordet og vi kan ikke få lov til at trøste ham.

På den ene side må jeg se reaktionen som en del af hans udvikling, hvor selvstændigheds-alderen så småt er begyndt, at kigge forbi herhjemme;-) På den anden side ser jeg en dreng som er sulten, men hvor maden bare ikke er den rigtige. Igår gik han ...


Annonce

... selv ud i vores pulterrum og hentede en pose med cornflakes, som han gerne ville spise rå. Vi fortæller ham, at han er velkommen til at komme til bords igen og spise sin aftensmad, men at cornflakes altså ikke er aftensmad. Dette bliver hans selvfølgelig vildt ulykkelig over.

Vi havde til eftermiddag tilbudt ham en halv bolle og den stod stadig på altanen og den havde vi ikke fået fjernet. Den spiste han pludselig halvdelen af under lidt gråd og så glemte han lidt hele situationen.
En times tid efter knækkede filmen helt og han blev lagt i seng da han var træt og sov med det samme.

Jeg syntes det er utroligt svært når han ikke vil spise sin aftensmad, men tydeligt viser at han er sulten, men sulten efter havrefras og cornflakes. Disse ting spiser han ofte om eftermiddagen som snack, da han elsker at de er lidt sprøde tænker jeg.
Jeg føler også, at jeg ved at give ham en godnat-grød bare disker op med en ny aftensmad når han ikke vil spise og dermed holder fast i, at mor bare giver op hvis jeg "brokker" mig nok.

Her morgenen efter har han spist en stor portion havregrød, men efter mindre en time har han nu spist en ret stor portion(4-5 håndfulde) havrefras og cornflaks rå - hvilket jo egentligt er meget imponerende ovenpå en portion havregrød.

Hvordan skal vi agere i situationen med aftensmaden?
Oskar spiser stort set ikke frugt og grønt, kun det som bliver "skjult" i maden eller hvis jeg blender frugt og fryser det til eksempelvis ispinde eller vender frugtpure i yoghurt naturel. Derfor syntes jeg det er svært, at sammensætte et måltid, hvor det ikke ender med at han "bare" spiser pastaskruer eller frikadelle/fiskefilet.

Jeg håber du har nogle gode råd, de vil blive modtaget med kyshånd.

Med venlig hilsen
Oskars mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.

Lang putning - 21 måneder

Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.

Natlampe

Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI

Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.

Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.

- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.

Læs mere i Babylex

Barselsorlov

I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annonce