Svar: Middagslur
Kære Helene
Tak for dit brev :)
Som jeg læser dit brev, så vågner jeres datter de fleste morgener omkring kl 6, nogle gange lidt senere - men hun vågner af sig selv. Det er rigtig dejligt, for det tyder på at hun vågner fordi hun der er udhvilet :)
Om aftenen bliver hun ofte puttet 19.15-19.30 sammen med sin storesøster og kan ofte godt falde i søvn, hvis I prioritere at sidde der, læse historie, snakke lidt osv. Og andre gange så går hun ud og henter jer, fordi hun gerne vil have jeres kontakt og opmærksomhed. Generelt sover hun dog ofte fra kl ca 20 til 06 altså ca 10 timer om natten.
Det gennemsnitlige søvnbehov for et barn på 2-2.5 år er 13 timer i døgnet. Hvis jeres datter sover ca 10 timer om natten og 1.5 time midt på dagen, så sover hun samlet 11.5 time - og derfor skal hun ikke have afkortet sin middagslur. Hun sover i forvejen en del mindre ...
... end hendes gennemsnitlige behov og det er okay, for hun trives på denne måde, men hun skal ikke hindres i at sove - hun skal naturligvis have den søvn hun behøver.
Og især middagsluren er vigtig for hende. Det afbræk den giver i løbet af dagen er rigtig godt for hende, det gør at hun langt bedre kan klare eftermiddagen og har overskud til at lege og udvikle sig. Hun er i en meget aktiv alder og bruger sig selv rigtig meget både motorisk og mentalt og middagsluren hjælper hende til at få bearbejdet og lagret nogle af alle dagens oplevelser, hun får opbygget energi, hun udskiller væksthormon, hun får styrket sit immunforsvar osv. når hun sover om dagen.
Dagssøvn kan reparere på mistet nattesøvn - nattesøvn kan ikke reparere på mistet dagssøvn. Og jeres datter skal derfor have lov til at sove til middag som hun gør nu:)
Rigtig meget held og lykke fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Gråd og børn
Når det lille barn græder, så fortæller dit barn dig, at det ikke har det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.
Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser, vil du lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan du skal handle i forhold til barnets behov.
Nogle gange vil det være svært at finde ud af,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.