Annonce

Annonce

Svar: 7 uger og forkølet


30. november 2004

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Sune og Trine

Det er aldrig rart at have et sygt barn og slet ikke når man fornemmer at barnet ikke rigtig trækker sit vejr godt nok pga slim/snot.

Jeg vil foreslå dig at læse om børn og forkølelse på siden sygebørn.dk som du finder i min linksamling. Derudover vil jeg sige at det kan hjælpe at dryppe ham i næsen med lidt saltvand. Det hedder isotonisk saltvand og svarer til tårevæsken, som vi har i kroppen naturligt. Det kan løsne og give lidt passage for luften f.eks. ved amning.

Man kan også købe en næsesuger, som er en lille gummiballon, hvorpå der sidder en lille studs, som man placerer ved barnets næsebor. Når man klemmer ballonen sammen og sætter den ved næseboret og slipper, så trækker den de små bussemænd ud, som sidder i næsen. Hvis din søn har slim siddende langt tilbage i næsen og svælget hjælper denne dog ikke.

Du skal holde øje med at din søn drikker som han skal og den varme mælk er jo også med til at løsne. Samtidig skal du naturligvis være sikker på at han tisser som han skal og han må meget gerne have 6 gode våde bleer i løbet af en dag.

Temperaturen skal du kun tage, hvis ...


Annonce

... du mener at han har feber og oplever du at han har det, så skal han afklædes og ligge med et dynebetræk over sig, så han kan komme af med varmen. Sørg også for at der er frisk luft og at der bliver luftet ud hver dag. Hvis du oplever at han får feber og virker sløv, dvs at han er svær at få til at spise, ikke græder når han bliver skiftet osv. så skal du kontakte lægen. Har han feber i et par dage, hvilket et lille barn på hans alder ikke bør have, så ville jeg kontakte lægen igen.

Husk at børn med feber ikke må stå og sove udendørs, men skal oberveres tæt.

Vær opmærksom på at det ofte kan være fodkoldt, hvis han ligger i liften på gulvet og vær opmærksom på at han ikke får træk.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Tilsidst vil jeg lige sige, at det er en fordel at hæve hovedenden på madrassen/liften/sengen. Det kan du gøre ved at lægge et ringbind eller lignende ind under madrassen. Han skal altså ikke have en pude at ligge på, men fortsat ligge lige, bare med hovedenden lidt løftet, da det kan hjælpe på hans vejrtrækning.

Husk også at det er bedre at ringe til lægen en gang for meget end en gang for lidt.

Rigtig god bedring med ham.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.

Døsig og træt baby

Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...

Læs hele brevet og Helens svar


16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.

Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.

Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hoppegynge

Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.

De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....

Læs mere i Babylex

Trøske

Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.

Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil lige sige mange tak for dit gode og præcise svar på mit spørgsmål om "Afbrudt søvn efter dagplejestart". Jeg fik lige præcis den vejledning, jeg manglede. Så tusind tak og fortsat god dag.

Kærlig hilsen
Victors stolte mor.


Annonce