Brev:
Søvn og trivsel
Hej Helen.
Endnu engang tak for dit tidligere svar.
Vi har reflekteret over dine svar. Indtil videre har intet har ændret sig – og dog. Hun sover stadig korte lurer på max. 45 min. Medmindre vi går med hende en længere tur med hende i barnevognen. Her kan vi trække hende lidt, men det kræver en ihærdig indsats. Det er stadig ikke muligt at amme hende i søvn som du har forslået. Vi har også forsøgt med bad. Det gav heller ikke en længere lur. Hun er siden jeg sidst skrev brevet blevet endnu svære at putte i barnevognen / tremmesengen og hun er nu nærmest helt umulig at putte til den 4 lur. Hun protesterer højlydt og lykkes det så endelig så sover hun oftest under et kvarter. Det er også selvom vi triller en tur i vognen som ved de forrige lure. Det ender med at vi nu er nødt til at putte hende meget tidligt til aften da hun er meget træt. Hun puttes mellem kl. 18-19. Her har hun ofte været vågen ca. 3 timer.
Jeg ved ikke om det er derfor hun er blevet slem til at vågne midt nat. Her kan hun være vågen flere timer før hun giver sig hen til søvnen igen. Hun sover ikke før hun er blevet ammet og dette kan nogle gange vare 1-2 timer inden hun vil spise. Vi gør alt for ikke at vække hende, såsom ikke snakke og ikke tænde lyset.
Hun spiser hyppigt. 3 gange om aftenen/natten. Ca. kl. 21.30, 00.00 og igen 01.30. Vågner så igen kl. 06.00. Her tilbyder jeg brystet, men ikke altid hun er sulten. Selvom hun spiser så falder hun aldrig i søvn igen som din dagsplan ”forslår”. Allerede her går dagen alt for tidligt i gang i forhold til at hun sover så korte lure, og tager den første lur tidligt.
Humøret er meget svingende. Kort tid efter hun er vågnet er hun træt igen (gaber, gnider øjne/øre.) Vi er begge ved at være kørt ned over at der ikke snart kommer en forbedring. Ingen trives med sådan som det kører lige nu. Det har været aktuelt i flere mdr.
Når vi er ude siger alle ”Hvor hun ...
... nem, sød og charmerende”. Hun elsker når der sker noget nyt og har intet problem med at være hos fremmede. Det virker som om at hun nemt keder sig selvom vi leger og aktiverer hende på livet løs. Det skal siges at heller ikke ude sover hun længere lurer.
Det største problem(er) pt. er hendes humør, evig træthed og roderi om natten.
Manden har holdt 14 dages ferie, men alligevel har det været hårdt arbejde og jeg kan nærmest ikke overskue at stå selv med hende på mandag.
Som tiden går, er jeg begyndt at spekulere på om noget fysisk driller hende og overvejer at søge råd hos en kiropraktor, zoneterapeut. Har du erfaringer med at dette kan hjælpe et barn til at slappe af? Det skal siges hun er en meget aktiv baby hvor benene og armene faktisk kører konstant på hende. Hun kan ikke slappe hos nogen af os eller ved at ligge selv.
Vil lige tilføje de måde vi putter hende om dagen og aftenen. Om dagen bliver hun puttet i barnevognen og bliver kørt med indtil hun sover, og helst med så mange bump som mulig. Vi har prøvet at kører med hende uden at ryster, men så begynder hun bare at skrige.
Om aftenen putter vi hende ved først at amme hende en gang og ligge hende i tremmesengen med en godnat sang. Kort efter er hun allerede utilfreds og min mand tager hende op og går med hende i armene. Dette ender dog med at hun skal ammes en gang mere og derefter går min mand med hende indtil hun falder i søvn og bliver derefter lagt i tremmesengen. Jeg kan ikke gå med hende længere da hun er blevet for stor til dette. Vi har prøvet at arbejde på at stoppe med at gå og vugge hende i søvne, men dette ender altid bare ud i skrig og skrål (Har prøvet med bed rockers uden succes os)
Det er bare meget svært at finde overskuddet til at vende hende af med de ”vugge vaner” da hun bare skriger og skråler.
Det blev et lidt halv langt brev, men håber du forstår essensen af det.
Med venlig hilsen
Helle.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Seng
Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.
Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:
- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.