Brev:
Tøj og mad
Hej Helen.
Et spørgsmål angående min datter som lige er fyldt 4 år.
Min datter nægter at spise kød, hun kan godt lide fisk, og kylling, hvilket jeg oftest serverer, tror egentlig ikke hun er kræsen, men vil helst spise rugbrød og boller uden noget, eller ris og spaghetti og grøntsager. Hun spiser stort set kun kulhydrater hvilket ernæringsmæssigt ikke er hensigtsmæssig. Vi spiser sundt og varieret, ikke sukker og slik.
Så hvad gør vi?
Hun er meget sensitiv og reagere stærkt når hun er sulten bl.a. derfor vil det være godt med protein til at stabilisere blodsukkeret.
Vi har ligedes store problemer med tøj. Tøj ender altid i hyl og skrig. Hun vælger selv tøj om aftenen. men alt driller når hun skal have det på. Det gælder på alle tidspunkter om dagen. Hun er meget dygtig og kan selv tage alt på. Alligevel hjælper jeg altid hvis beder om det det sidder forkert , klør stikker, er grimt os v. skoene klemmer ...
... og skal lukkes på en bestemt måde. Jeg forsøger virkelig at anerkende hende og møde hende, men det tager mere og mere overhånd, så hvordan får jeg på en anerkende måde stoppet det tøj mareridt? er så slidt op at evindelige tøj konflikter med gråd og tårer.
Det skal nævnes at hendes far har haft en depression og jeg er totalt angst for om hun lider under det. Så jeg har brug for råd til at sætte grænser anerkendende, men så denne adfærd stopper for det er ikke til at klare længere. Det er synd for hende for bedsteforældrene synes også hun er ved at være træls.
Jeg har brug for at hun hører efter, at konflikterne stopper, men samtidig at hendes grænser respekteres. Har dårlig samvittighed, pga fars sygdom, som har givet lidt presset stemning. Så set i det lys tror jeg det er derfor jeg har svært ved at vurdere, hvordan jeg skal tage den kamp med hende.
Tak for altid gode råd.
Hilsen
frustreret presset mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.
Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. februar 2025 | Opdragelse | 4 år, 3 mdr.
Hej, vi har 3 børn. Én på 4,5 og to på 2,5. Tvillingerne er relativt nemme...
4. januar 2025 | Opdragelse | 4 år, 2 mdr.
Kære Helen Vi ved ikke hvordan vi bedst hjælper vores ældste datter på 4 år....
Viden om børn:
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Kostfibre og børn
Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.
Små børn må gene spise fuldkorn, men det anbefales, at de også spiser andre kornprodukter, da de let kan få for meget kostfiber. Når barnet i 8 måneders alderen begynder at spise brød, så bør ca. halvdelen af brødet være rugbrød og fuldkornshvedebrød og resten varieres mellem hvidt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.