Brev:
Vedr. ændring af søvnrutiner
Kære Helen
Vi har en lille dreng på 17 måneder der trives og udvikler sig med lynets hast, men vi kunne godt kunne tænke os at ændre lidt på hans søvnvaner.
Fra han var en 4 måneder ca. begyndte han at sove i vores seng, det var løsning der den gang sikrede os at vi begge fik lidt søvn (han var ikke en baby der sov meget og kunne bruge timer på at få ham tilbage i egen seng efter amning, så vi valgte at udskyde ”kampen” og tog ham over). På nuværende tidspunkt er hans seng sat sammen med vores, og han sover faktisk ganske udemærket i sin egen seng, og kan også falde i søvn der (hvilket han selv er begyndt på). Han kravler dog ofte op i løbet af natten, men kan listes ned igen, når han lige har mærket at vi stadig er der. Det fungerer fint, så det haster ikke så meget med at få ham på eget værelse. Desuden er vi ved at bygge om, så vi har heller ikke rigtig plads til at flytte ham endnu.
Der er dog 2 vaner vi godt kunne tænke os at gøre noget ved.
1) Den første er, at han synes det er noget er det hyggeligste og tryggeste i verden at nulre vores underlæber når han er træt eller ked af det. Det var ikke ...
... noget jeg tænkte over, da han var helt lille, men han er ved at være stor og tager sommetider ret hårdt, hvilket kan være vældig ubehageligt.
Vi har prøvet at introducere en sovebamse, men det har ikke rigtig fænget, men måske vi har grebet det forkert an. Vi prøvede en aften at tage en ”kold tyrker”, men det var bestemt ingen succes, han blev så ked af det, at han nærmest var utrøstelig, så vi blev enige om at en mere gradvis ”afvænning” nok var mere rigtig. Har du nogen gode ideer til, hvordan vi skal gribe det an?
2) Den anden vane er, at vi ligger ved siden af ham til han falder i søvn. Det er ok, når det tager 10 min, men de gange, hvor det tager op til en time, er det længe at ligge i sengen. Derfor vi ville godt lære ham, at det er trygt og rart at falde i søvn selv, men jeg ved ikke, hvordan vi griber det an. Har du nogen gode ideer til en plan for, hvordan vi lærer ham at falde i søvn selv?
Jeg er godt klar over, at vi selv har været med til at starte vanerne, men sommetider bliver de upraktiske i længden, og vi vil gerne give ham nye vaner på en god og omsorgsfuld måde.
Kærlig hilsen
Stine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
Viden om børn:
Autostol
Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.
Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.
For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.
Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...
Termin
Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.
Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.
Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.
Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen ...
Jeg ville bare blot meddele dig, at det går så godt i øjeblikket at jeg næsten ikke kan få armene ned..
Jeg gik jo rundt og tumlede med tanker om at min datter "kørte" på mig osv.. Men du fortalte mig at hendes humør skifter rigtig hurtigt og at lige netop hendes alder / denne såkaldt selvstændighedsfase gør at det kan være svært for både forældre og barn..
Jeg tror, at fordi jeg er blevet opmærksom på det, så tager jeg det ikke mere personligt og det gør at jeg ikke bliver ked af det mere..
Hvor er det dog dejligt at der også er nogle perioder der faktisk går godt..
Jeg er sikker på at der ligger udfordringer der ude i fremtiden som venter på os, men dem kan jeg ikke komme udenom..
Så rigtig mange tak herfra Helen..
HVOR HAVDE DU DOG RET!!!!!!!!!!!!!
Med venlig hilsen
M´s Mor