Annonce

Annonce

Brev:

Hjælp ved skift af søvnstadie


4. juli 2013

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Hjælp ved skift af søvnstadie

Hej Helen.

Du har tidligere hjulpet os mht. vores datters evindelige opvågninger ved skift af søvnstadie. Du har pointeret, at søvnen er vigtigere end hjælpen. Med hjælp tænker jeg på, at barnevognen trilles lidt frem og tilbage.

Det fungerer som sådan egentlig ok. Det er blevet MEGET nemmere med alderen, men opvågningerne slipper vi ikke for. Om natten er der heldigvis ikke de store problemer. Hun vågner med 2-3 timers mellemrum, men det er jo langt at foretrække frem for hver 40. minut :)

Når hun puttes til natten, vågner hun som regel også efter 40 min. med lidt gråd, men det varer 2 sek., og hun sover, inden vi når at rejse os. Så hun kan jo godt; altså falde i søvn selv efter de 40 min. Jeg er klar over, at mørket gør forskellen, idet vi har mørklagt hendes værelse.

Om dagen sover hun i barnevognen - ca 1,5 time formiddag, 1-1,5 over middag og 0,5-1 om eftermiddagen. Hun falder selv i søvn uden bevægelse. Jeg står klar ved den mindste bevægelse, men uanset om jeg går tur med eller triller vognen frem og tilbage lidt forinden de 40 min., vågner hun altid/slår øjnene op, spytter sutten ud, skal ha' ...


Annonce

... den igen, drejer hovedet om på siden og sover videre efter et par minutters vuggeri.

Mit spørgsmål drejer sig om, hvorvidt dette vuggeri/trille frem og tilbage kan gå hen og blive en vane for hende? Hun er 6,5 mdr., og alting bliver da gradvist nemmere, men jeg frygter alligevel lidt, at hun bliver afhængig af bevægelse for selv at kunne komme videre i søvnen. Det er svært at vide om hun egentlig selv kan, da jeg jo altid bevæger vognen såvidt muligt inden hun vågner (selvom det ikke hindrer en opvågning).

Jeg er ret opmærksom på kun at bevæge vognen lige akkurat så lidt, at det hjælper hende til at falde i søvn igen. Er det vejen frem? Når hun er faldet i søvn igen efter de 40 min., sover hun generelt mere uroligt, og jeg kan rende frem og tilbage 6-7 gange den næste time. Ofte flytter hun bare lidt på sig, men jeg triller vognen konsekvent for at hindre, at hun slår øjnene op. Det medfører selvfølgelig, at hun indimellem bliver trillet selvom hun egentlig ikke behøver det (ved den mindste bevægelse, som ikke nødvendigvis fører til opvågning, men det kan være svært at vide).

Med venlig hilsen
lillepigens mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vugge - vugning, bevægelse

At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.

Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...

Læs mere i Babylex

Bug Buster

Bug Buster er en metode til at fjerne hovedlus. Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet denne metode og princippet i i Bug Busting er, at du i en og samme arbejdsgang får tjekket for hovedlus og også får fjernet lusene.

Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Behandling med insekticider er således overflødig.

Du kan købe "Bug Buster"...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...

Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.

Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.

Mange varme hilsner,
Hønemor


Annonce