Brev:
Søvn om dagen i barnevognen
Hej Helen
Jeg har tidligere skrevet til dig fordi vores datter ikke sover ret længe af gangen om dagen i barnevognen. Hun sover mellem 30 min, 45 min eller 1 time og så er hun vågen. Nogle gange virker hun frisk når vi kommer ud til hende og så er jeg klar over at det bare var det hun havde brug for. Men jeg synes mere og mere vi oplever at komme ud til en pige som er langt fra frisk. Vi kan også nogle gange nemt få hende til at sove igen ved at trille med vognen men 15 min senere er hun vågen igen og sådan kan det fortsætte. Hvis jeg så derimod ligger mig i sengen med hende kan hun uden problemer sove mellem 2-3 timer og jeg har lagt mærke til at hun godt kan vågne efter 30, 45, 1 time, men når jeg ligger og "sover" ved siden af falder hun hen af sig selv igen.
Sidst mente du det var pga. hendes dårlige spisning fordi hun kun spiser kort tid af gangen, men det ...
... lader jo ikke til at være problemet når jeg ligger ved siden af (der er maden jo lige ved siden af), så sover hun uden problemer. Så jeg tænker om det er fordi hun ikke er tryg når hun ligger i barnevognen?? Det skal også lige siges at hun ikke er sulten når hun kommer ind, der kan godt gå noget tid før hun beder om mad.
Dog skal det lige siges at vi har aldrig haft problemer med at hun ikke vil i vognen eller at hun skriger. Hun falder fint i søvn hvor vi kan skifte i mellem at vi stiller den ud og hun falder i søvn af sig selv eller vi triller med vognen. Når hun vågner er det sjældent med skrig og skrål, hun kan faktisk godt ligge vågen og ligge og rumsterer uden at kalde. Jeg har prøvet at lade hende ligge men hun falder ikke i søvn igen og kalder så efter lidt tid.
Hvad kan vi gøre for at få hende til at tage en længere lur i vognen?
Med venlig hilsen
Stine.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
Viden om børn:
Colostrum (råmælk)
Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.
Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.
Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...
Hofteklik
Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.
Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.