Annonce

Annonce

Svar: Forkølet baby


10. juni 2013

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Mor

Tak for dit brev :)

Det er rigtig godt at du er opmærksom på jeres lillesøster - for det sker at en almindelig forkølelse hos det større barn udvikler sig til noget lidt værre hos den yngste. Lillesøsters luftveje er små og der skal ikke ret meget slim til før luftvejene blokeres og hun generes voldsomt af slim og snot.

Det er det rigtige du gør - drypper hendes næse, forsøger at rense den - brug gerne en næsesuger, som er en lille ballon med en spids. Klem ballonen sammen, sæt spidsen op til næsen, slip og ballonen suger snot og slim ud. En næsesuger kan ofte købe i Matas, på Apoteket eller i større supermarkeder.

Du kan også prøve at kilde hende lidt under næsten med snippen af en stofble, det kan få hende til at nyse og på den måde får hun også renset sin næse.

Du skal holde øje med hendes farver og vejrtrækning. Hun må ikke ...


Annonce

... begynde at blive blå på læberne eller omkring munden og hun må ikke få det der hedder indtrækninger. Indtrækninger er synligt tegn på at barnet har svært ved at trække vejret. Løft op i hendes bluse og se hvordan hun ser ud på brystkassen og ribbene, når hun trækker vejret. Hvis du kan se at maven ved hvert åndedrag "forsvinder" ind under ribbenene, så er det tegn på at hun har svært ved at få vejret og så skal hun ses af en læge med det samme.

Læg også mærke til hvordan hendes vejrtrækning lyder - den kan være rallende, pibende, hvæsende osv. Og er der lyd på hendes vejrtrækning, så skal hun også ses af lægen.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Jeg vil anbefale dig min nyeste bog - den udkom igår "Helens bog om børn og sygdom" - i den kan du netop læse om, hvordan du hjælper hende bedst, hvordan du skal observere hende og hvornår du skal ringe til lægen :)

Rigtig god bedring med hende :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.

Døsig og træt baby

Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...

Læs hele brevet og Helens svar


16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.

Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.

Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sundhedsplejerske

Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.

En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.

Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...

Læs mere i Babylex

Taktilsansen

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Endnu engang tak for dit søde, positive og lange svar. Jeg vender tilbage og fortæller om vores videre forløb.

En rigtig god jul til dig og din familie

Hilsen fra os


Annonce