Annonce

Annonce

Svar: Vil ikke sidde


3. juni 2013

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære A

Tak for dit brev :)

De fleste børn vil omkring 6 måneders alderen kunne sidde kortvarigt, når de sidder på skødet eller i en høj stol, men ofte skal de underholdes lidt, for at sidde er i sig selv ikke nødvendigvis særligt spændende ...:)

Det vil være rigtig fint at du derfor sætter din dreng i den høje stol, når han skal spise, giver ham mad i hånden, som han kan gumle på, og så følger efter med lidt skemad. Hvis og når han falder til siden og forover, så er han træt i ryggen og skal ned på gulvet igen. Han skal sidde i høj stol ved bordet, når han får skemad og skal spise sammen med jer - så det at sidde ved bordet, naturligt også er ekstra spændende, fordi I alle er samlet der:)

Det er stadig vigtigt at han ligger så meget som muligt på maven. Det er i maveliggende stilling, at han får styrke nok i ryggen til at kunne sidde. Og måske er der hos jer brug for at du øver lidt mere at være på mave. Det kan være, når du går rundt med ham på dine arme, eller på gulvet, hvor du kan gøre det til en fast vane altid at lægge ham fra dig på maven. Du kan også lægge ham på maven hen over en stor gymnastik bold og trille ham på den.

Det kan også være en god idé at tage en tur i svømmehallen og lade ham bevæge sig rigtig meget i vand, - evt. gå til babysvømning, hvis I har mulighed for det.

Det er generelt vigtigt at du hjælper ham med at trille, dreje, gynge, vugge osv. Jo mere han hjælpes til at bevæge sig, jo mere ...


Annonce

... stimuleres han motorisk, jo bedre bliver hans balance og jo bedre bliver han naturligt også til at sidde - det hele hænger sammen:)

Når han sidder på dit skød, så skal du prøve at tilpasse din støtte og måden du holder ham, så han støttes og så han samtidig også får lov til selv at arbejde med sin krop, selv prøver at sidde, finde balancen osv.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Du skriver at han er glad for autostolen, når I kører bil og jeg tænker at den står lidt skråt. Har du ikke et ryglæn i din barnevogn, som han kan sidde op af - på den måde vil han også sidde lidt skråt og vil derfor måske nyde mere at I triller af sted og han kan ligge og kikke på verden. Samtidig vil han så stille og roligt kunne trække sig op ved at holde i barnevognens sider og vil kunne sætte sig mere rigtigt op i vognen - husk at give ham sele på. Når I kører tur i vognen, så lad ham sidde og kikke på ting I kører forbi, snak med ham, lad ham mærke vinden i ansigtet osv. Giv ham evt. lidt agurk, bløde frugtbåde eller lignende i hånden, som igen kan adsprede lidt og gøre at han så bliver siddende :)

Du nævner at han har været til kiropraktor tidligere og det kan naturligvis ikke udelukkes at han kan have et eller andet, som gør det ubehageligt for ham at sidde. Hvis du mister, at der kan være noget, så synes jeg det er en god idé at du får lægen til at kikke på ham. Hvis lægen skønner det nødvendigt, kan I henvises videre.

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lattergas ved fødsel

Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.

Lattergas bruges som smertestillende og er et tilbud til kvinder, der er i fødsel. Jordmoderen vejleder kvinden i, hvordan masken bruges - lattergas virker bedst, hvis du trækker vejret i masken, når du mærker, at der er en ve på vej, og så lægger masken fra dig igen, når veen klinger af.

Lattergas virker på den måde, at kvinden mærker smerten, men ikke lader sig gå på af den, og den...

Læs mere i Babylex

Strækmærker

Under graviditeten oplever mange kvinder at de får strækmærker i takt med at maven vokser.

Har man først fået strækmærker forsvinder de ikke igen, men de bliver som regel næsten usynlige indtil en næste graviditet.

Mærkerne skyldes bristninger i underhuden. De kommer både fordi at maven vokser, men også fordi der sker nogle hormonelle forandringer. De kommer ofte på maven, lårene, brysterne, ballerne og/eller armene, og i starten ses de ofte som rosa eller blålige...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.

Venlig hilsen
Mor til dreng på 3 år


Annonce