Brev:
Dagsrytme - 5 mdr.
Hej igen
På fredag er min datter 5 mdr. og det går rigtig godt. Vi er kommet ind i en rytme og det gør altså hverdagen noget nemmere. Men engang imellem så sker det jo at hun sover lidt længer om morgen eller andet, så tidspunkter på måltiderne og søvnen bliver skubbet.
En normal dag ser sådan ud:
Vågner første gang mellem kl. 5 og 6 og får NAN1 (jeg ammer ikke). Ca. 7.30 står vi op. Ca kl. 9 får hun flaske igen og sover bagefter ca. 1,5 time. Mellem 12 og 13 får hun grød og ca. 50ml NAN1 og sover 1,5 time igen. Omkring kl 15 og 16 får hun mos og NAN1 og sover næsten en time bagefter. Resten af dagen er hun træt og ugidelig så hun får flaske (ca. 200 ml.) inden hun skal sove og det er alt fra mellem 18.30-20.00 hun kommer i seng. ...
... Afhængig af hvor længe vi kan holde hende vågen.
Hun har et meget godt sovehjerte. Og så sover hun natten ignnem. Har hun ikke spist så meget til aften så får hun igen kl. 21.30 hvor vi bliver nødt til at vække hende. Hun sover staks videre bagefter.
Mit spørgsmål er så: skal man gå efter hvad tid hun plejer at sove og spise eller efter hvor lang tid der plejer at gå imellem, når dagen ikke starter som den plejer?
Jeg ved godt at alt ikke skal gå efter klokkeslæt, men man snakker jo meget om at det er vigtigt med regelmæsighed og dagsrytme, men det hele kan jo også let blive skubbet og så bliver det jo ikke som det plejer.
Hvordan gør man det nemmest?
Tusind tak for denne brevkasse og dine gode svar:-)
Venlig hilsen Camilla
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
26. juli 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Jeg er førstegangsforælder og mor til en dejlig dreng på fem...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
Viden om børn:
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Seng
Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.
Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:
- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.