Brev:
Opstartstidspunkt og sygdom
Hej Helen
Ifm. overvejelser om måske at skulle have endnu et barn har jeg diskuteret lidt med nogle andre mødre om nogle måneder er bedre at føde i end andre, ud fra det hensyn at der er nogle måneder der er bedre at starte op i end andre.
Min tanke er at der alt andet lige er mest sygdom "i luften" i vinterhalvåret og at der derfor er større risiko for at blive ramt af noget, når man lille og uhærdet starter op i f.eks.november eller februar sammenlignet med april eller august. Og derfor ville jeg gerne prøve om jeg kunne ramme et terminstidspunkt der passer med opstart ca. 10 måneder senere i sommerhalvåret.
Nogle har sagt at så kan jeg vel bare aflevere dem tidligere eller holde barsel længere men nu har jeg til dagligt en fornuftig løn, men hører ikke til en af dem med længst betalt barsel og det kan godt mærkes, når jeg ryger ned på dagpengesatsen, så det er dyrt at tage 2-3 måneders ekstra barsel for at ramme en "god" opstartsmåned. Og jeg synes heller ikke ...
... de skal starte mens de er alt for små - der skal de være hjemme :-) Min erfaring er at hos os har 10 mdr været ganske passende alder at starte op i hvor begge piger har kunnet bevæge sig omkring og dermed været knap så hjælpeløse og været fornuftigt i gang med at spise.
Men nogle siger at der er lige meget sygdom uanset opstartstidspunkt. Hvad er din erfaring?
P.S. jeg ved godt at jeg jo ikke kan planlægge det 100%, hvis nu vi "starter" med at prøve i efteråret for at ramme sommeren og der går et halvt år før det lykkes så er det jo pludselig vintertermin og så er der ikke noget at gøre ved det. Men der sker jo ikke noget ved at prøve. Og jeg synes det er synd for den bette at skulle være alt for ramt af sygdom og uheldigt hvis opstartsperioden bliver brugt derhjemme med sygdom.
Begge vores har startet i sommerhalvåret (april og august) og jeg tænker at de så har nogle måneder til at blive hærdet lidt før influenzasæson mv. rigtigt sætter ind.
Med venlig hilsen
en mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
Viden om børn:
Fedtcreme - fedtprocent
Der findes rigtig mange forskellige cremer på markedet, og til behandling af børneeksem er det en god idé at vælge fedtcreme. Jo højere fedtprocent cremen har, jo mere fedtet og klistret vil den ofte være - og dermed også for mange mere ubehagelig. Derfor er det en god idé at vælge så fed en creme som muligt, som samtidig virker behagelig - og til behandling af børneeksem i ansigtet er det ofte en god idé at vælge en creme med en fedtprocent omkring 30-40%. Det er ofte også en god idé at...
Kogt-vands-klude
Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.
Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.
Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!
Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!