Annonce

Annonce

Brev:

Slyngevugge eller tremmeseng?


4. maj 2013

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Slyngevugge eller tremmeseng?

Hej Helen.

Som altid tak for dine meget givende og brugbare svar.

Her kommer endnu et spørgsmål. Der dukker jo hele tiden noget nyt op :)

Vores datter på 19 uger har de sidste 14 dage gennemgået et udviklingsspring. Tegnene har i hvert fald peget i den retning: spiste meget mere og oftere, ville ikke ligge for sig selv, skulle vugges i søvn, ville ikke længere tage sutten, ville kun sove i slyngevugge osv. Samtidig er der sket helt enormt meget med hende på de 14 dage: triller fra ryg til mave, strækker armene helt ud i maveliggende, tager fat i sine fødder, er meget bevidst om, hvorvidt hun er ude eller hjemme, og om hun er i favn hos fremmede eller sine forældre.

Fra den ene dag til den anden blev hun 'sig selv' igen; sådan næsten da :)
Mælkeindtaget er igen sat ned, ikke så meget brok, når hun skal sove, kan næsten selv falde i søvn igen osv.

MEN.... Nu vil hun kun sove i slyngevuggen! Den behøver som sådan ikke være i bevægelse (jo, til tider om dagen, men ikke om natten). I aftes puttede vi hende til nat i tremmesengen som vi tidligere gjorde (inden tigerspringet). Men hun brokkede sig højt og længe og til sidst blev det til gråd. Jeg tog hende op, men hun skreg videre i mine arme... - indtil hun kom i slyngevuggen; så var der ro med det samme, selvom den ikke blev vippet.

Vi sørger ellers for, at tremmesengen er så huleagtig som muligt med himmel, tæpper osv., så den ikke føles så stor. Der er desuden bedrockers under den, men bevægelsen de kan give, lader ikke til at give helt den samme ro som slyngevuggens fjedrende bevægelser.

Engang imellen lykkes det uden det store brok at få hende til at sove selv i tremmesengen, men aldrig en hel nat. Slyngevuggen bliver som regel taget i brug kl. ca. 02-03. Alternativet er, ...


Annonce

... at hun skal sove/være i mine arme, og da hun er en stor pige på 9 kg, er det ikke rigtig en holdbar løsning.

Mit spørgsmål går selvfølgelig på om vi skal lade hende sove i slyngevuggen eller forsøge at putte hende i tremmesengen? På sigt vil vi jo gerne, at hun kan sove selv uden bevægelse (slyngevuggen får et par vip i løbet af natten, når hun bliver urolig).
Hun er jo endnu ikke så gammel, men på den anden side har jeg også hørt, at det er omkring de 4 mdr., at man kan ende med at give dårlige vaner, da baby nu er ved at være så bevidst.

Om dagen foregår det i øjeblikket også i vuggen. Inden springet havde vi ellers lige fået hende til at falde i søvn af sig selv i barnevognen uden bevægelse, men det er helt udelukket i øjeblikket.

Det skal siges, at hun under alle omstændigheder vågner efter 40 min. og skal hjælpes kraftigt videre i søvnen. Inden springet var vi lige nået til, at barnevognen kunne vippes/trilles lidt frem og tilbage, og så faldt hun i søvn igen. Den går heller ikke i øjeblikket.

Derudover havde hun kolik de første 3-3,5 mdr af sit liv, så alt det med at sove selv uden bevægelse, er stadig ret nyt for både forældre og baby :)

Og lige et tillægsspørgdmål. Vi er så småt startet op på grød til frokost. Det går over al forventning, og jeg er nødt til at holde lidt igen ellers spiser hun for meget. Det har ikke ændret på hendes indtag af mælk. Hvornår er hun klar til at få mos til aften? Hun har altid haft en sart mave, får dagligt Movicol Junior og ellers udelukkende Grøn Allomin. Hun har fået flaske siden hun var 2 mdr.

Og et sidste spørgsmål. Hvad vil du mene en pige på 19 uger, 9 kg og 64 cm har brug for af grød/mos såvel som mælk på et døgn?

Tak for en skøn brevkasse!

Med venlig hilsen
lillepigens mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.

Rejse med lille baby

Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hoppegynge

Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.

De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....

Læs mere i Babylex

Massage - baby

Mange babyer nyder at få massage eller berøring af ryg, mave, ansigt, fingre, tær. De rolige og rytmiske bevægelser giver barnet en følelse af at være elsket og fylder barnet med velvære. Der findes flere bøger om emnet, hvis du ønsker at sætte dig ind i en bestemt teknik, kan det anbefales at låne eller købe en af disse.

Hvis dit barn har svært ved at komme af med afføring eller luft, så kan det også være en god ide at massere lidt på barnets mave. Dette gøres ved stille og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annonce