Svar: Hvornår skal mit barn kunne trille :-)
Hej med dig
De fleste børn vil begynde at trille i 4-6 måneders alderen og triller enten fra mave til ryg eller fra ryg til mave. I denne alder begynder mange børn også at dreje om deres egen akse, så de drejer rundt på gulvet og drejer sig bevidst efter legetøj.
Det er vigtigt at du lægger din dreng på gulvet - det er på gulvet, at han rigtigt kan bevæge sig og bruge sig selv motorisk.
Når han ligger på maven, så kan du vise ham noget legetøj og trække legetøjet op og bag ved hans hoved, så han kan følge det med øjnene. På den måde kan han få overbalance på grund af hovedets vægt og derfra trille om på siden og videre om på ryggen.
Når han ligger på ryggen, så kan du hjælpe ham med at få fat i sine tæer, når han på den måde ligger med benene op i luften og har fat i fødderne, så får han igen let overbalance og triller om på siden og derfra videre om på maven. Giv ham evt. ranglesokker på, så fødderne bliver interessante at få fat i.
Når han ligger på ryggen, så prøv at gribe omkring hans hænder og håndled og lade ham selv trække sig op fra rygleje - det er god styrke ...
... til armene. Først op at sidde og derefter videre op at stå. Han skal holde hovedet selv.
Når han ligger på ryggen, så prøv at støtte om hans lægge og bøjede knæ. Lad hans hofte og underkrop dreje fra side til side.
Når han ligger på ryggen, så hjælp ham med at cykle med benene, imens du støtter hans underben og f.eks. synger "hjulene på bussen".
Prøv også at lægge ham på maven på en stor gymnatstik bold og tril ham frem og tilbage.
Dans med ham, sving ham rundt og lad ham bevæge sig sammen med dig.
Giv ham gerne luftture, hvor han svinges, løftes, "flyver" mellem mor og far, bedstemor eller andre, så det kilder i maven. Læg mærke til hvordan han reagerer og hvad han synes er sjovt.
Jo mere bevægelse I kan give ham, jo bedre er det.
Fysioterapeut Vibeke Winter har lavet to små pjecer med leg der styrker motorikken - se hjemmesiden boernogmotorik.dk og læs også meget gerne min bog "Helens bog om dit barns udvikling", som giver dig et indblik i hvordan han udvikler sig, hvad han oplever og føler ..:)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Kræsenhed
Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.
Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.
Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.
I må respektere at der er noget mad,...
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)
Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.
Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.
Du hører nok fra mig igen
Knus fra mig