Brev:
18 mdr og en umulius når han skal sove
Hej Helen.
Det er heldigvis et stykke tid siden jeg sidst har haft brug for din hjælp :-)
Men men nu har jeg så også rigtig meget brug for den- min søn vil simpelthen ikke falde til ro når han bliver puttet.
Vi har ændret lidt på putte rutinen - vi kører på 2. uge nu. Han kommer i nattøjet, får lidt frugt sammen med sin søster (har han ikke spist så meget til aften, får han enten havregrød eller yoghurt med havregryn), så får han børstet tænder, der drikkes en tår vand og der siges godnat til de andre to inden vi går ned på hans værelse. Her lægges han i sengen og får dynen over sig, mens jeg lukker vinduet og ruller gardinet for. Så finder jeg en bog, som vi læser lidt i. Bagefter får han 120 ml mme (vi er ved at fase denne ud), han får sut i munden, jeg lægger hans bamse tæt på ham, kysser ham og siger godnat. Og så begynder ...
... alt det sjove.
Som en fjeder står han op og græder (det er ikke hjerteskærene gråd men jeg gider da ikke være her, gråd) så han får altså lov til at brokke sig lidt. Som regel stopper han kort tid efter- men så ligger han og leger nede i sengen i en times tid inden han begynder at græde igen - denne gang er det som regel meget hjerteskærene, så jeg går ned til ham og trøster ham - som regel uden at tage han op - for derefter at lægge ham ned igen. Denne gang bliver jeg inde på værelset, hvor jeg sidder med ryggen til ham. Nu går der mellem 10-20 min, men så sover han også! Altså efter jeg har sagt til ham, med en meget bestemt tone, at NU skal han lægge sig.
At det skal tage så lang tid, er jo ikke holdbart i længden, men hvad kan vi gøre, for at vise ham, at han skal sove og ikke lege?
Mange hilsner fra en mor med en umulius:-)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
Viden om børn:
Barneseng
Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.
Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.
Den...
Rotavirus
Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.
Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.