Brev:
Natteroderi
Hej Helen,
Først og fremmest tak for dine svar på mine tidligere spørgsmål - dine råd har været meget brugbare.
Problemet drejer sig denne gang om en kombination af mad og søvn. Vores søn på 6 måneder er altid vågnet en del om natten, er så blevet ammet og kunne så sove videre. Han er vågnet med alt mellem en times og tre timers mellemrum. Situationen lige nu er dog den, at han vågner stort set hver time om natten – især i nattens sidste timer. Ofte vil han ikke rigtigt spise, når jeg går ind til ham – jeg lægger ham til, og han sutter lidt, men falder så i søvn igen. Forsøger jeg i stedet blot at give ham sutten, bliver han ked af det og vil ikke falde i søvn igen. Det skal siges, at han efterhånden er blevet meget nem at få til at sove både aften og dag, han bliver puttet og falder så i søvn af sig selv, inden der er gået et kvarters tid.
Med til historien hører flere ting; for det første har han det seneste lavet lidt af en ammestrejke. Han vil kun ammes midt på eftermiddagen samt lige inden putning (ca. kl. 19) og så engang ved 21-tiden. Det er jo meningen, at vi skal trappe natamningen ned nu, eller endnu bedre stoppe den helt. Men det, synes jeg, er svært, når nu han ikke får mere mælk i løbet af dagen. Ikke mindst er det svært, når han kun kan falde ...
... i søvn igen om natten, hvis han bliver ammet/får lov at ligge lidt ved brystet. Jeg har også forsøgt at få lidt vælling i ham inden sengetid for ligesom at fylde ham op, men han nægter at tage sutteflaske (og dette uanset om den indeholder modermælk, erstatning eller vælling).
Tremmesengen på hans værelse er sammen med barnevognen hans helt faste sovesteder. For det andet er det ca. tre uger siden, at han begyndte at sove på eget værelse. Så det kan måske også være grunden til, at han vågner så tit…!?
Udover den mælk han får ved mig, får han skemad 4 gange dagligt (om morgenen, til middag, en lille smule til eftermiddag og så om aftenen.) Til maden får han MME eller vand.
Hvad tror du, det skyldes, at han vågner så ofte? Og hvordan kommer vi udover dette? Tror du, han er utryg, sulten eller andet? Og kan vi begynde at stoppe natamningerne, nu hvor han ikke får mere mælk, end han gør, i løbet af dagen? Den nuværende situation er meget lidt holdbar. Han er simpelthen så træt, når han vågner om morgenen og helt bleg. Derfor er han også allerede klar til formiddagslur kl. 8-8.30. Derudover skal jeg starte på job til januar, så jeg gruer lidt for, hvordan det skal gå, hvis nætterne stadig er som nu til den tid…
På forhånd tak for din hjælp!
Venligst R.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Pusleplads til baby
Der er flere tusinde gange, du skal skifte dit barn, hvis det bruger ble i ca. tre år. Sørg derfor for at indrette en god pusleplads - altså et sted hvor barnet ligger trygt og godt, og hvor du ikke får ondt i ryggen af de mange bleskift.
- Sørg for at puslepladsen passer i højden til den person, som hyppigst skifter barnet.
- Sørg for at have alt, hvad du skal bruge inden for rækkevidde. Når dit barn ligger på puslebordet, må du af sikkerhedshensyn ikke gå fra...
Efterveer
Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.
Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen,
Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.
Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.