Annonce

Annonce

Svar: Utryg ved de andre børn i dagplejen


13. maj 2012

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære bekymrede forældre

Tak for jeres brev :)

Det er rigtig dejligt at I som udgangspunkt er glade for dagplejer og er trygge ved hende og det lyder også som om at jeres dreng faktisk har det godt hos hende, - det er når de andre børn kommer, at det er svært ...

Der er altid tilknyttet en pædagogisk konsulten til dagplejen og jeg synes faktisk I skal tale med dagplejer og konsulenten om, hvorvidt denne kan være sammen med dagplejer i en periode, hvor jeres dreng køres ind. Jeg tænker at hvis der er en anden voksen sammen med de andre børn, så dagplejer kan have større fokus på jeres dreng, sidde med ham osv. når de andre afleveres, så vil han måske stille og roligt kunne acceptere at de er der. De er jo kørt ind og kender rutinerne og han lyder til at skulle have behov for lidt ekstra hjælp - og jeg har hørt om at dagpleje-pædagogen netop træder til og hjælper i sådanne perioder. Der er jo kun tale om en overgang.

Det er også rigtig fint at I forsøger at aflevere tidligere, så der ikke er for meget uro, når han kommer ... det forstår jeg godt og det er umiddelbart en god idé. Men, måske virker det ekstra voldsomt på ham, når de andre børn afleveres, for så ser han jo at deres forældre går og det minder ham måske om at I forældre er gået. Den trafik ind og ud af døren er måske for meget for ham, så måske det også kunne hjælpe ham, at I ikke afleverer før I er sikre på at de andre er kommet og er igang med at lege. Det vil også gøre at dagplejer har lettere ved at give ham den opmærksomhed, som han har brug for lige i situationen. Måske kan det passe med at børnene skal have lidt frugt eller lignende, så alle sidder om bordet, når han kommer, det er ...


Annonce

... roligt og hyggeligt og han glider naturligt ind og bliver en del af dette.

Som jeg forstår dit brev, så er du stadig hjemme og det kan derfor også være nødvendigt at du deltager lidt mere i dagplejen sammen med ham, så han gøres mere tryg ved at være der. Stille og roligt kan dagplejer så tage mere og mere over, imens du står ved siden af, f.eks. når han skal skiftes, spise eller sove og så vil hun naturligt bedre selv kunne tage helt over hen af vejen.

For nogle børn tager indkøring flere uger og det skal der være plads til .. :)

En indkøringsplan kan f.eks. se således ud:


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

2-3 dage, hvor du er med hele tiden, signalerer ro, taler med de andre børn og voksne og viser jeres dreng at her er hyggeligt og dejligt at være.

2-3 dage, hvor I øver at vinke og du går kortvarigt, lader jeres dreng prøve at spise alene med de andre, lader ham blive skiftet af dagplejer. Hvor hurtigt du skal gå efter aflevering afhænger af hvordan jeres dreng reagerer. Nogle gange vil det være godt at være der lidt tid, og hjælpe ham gang med at lege, spise eller lignende, hvor du så vinker farvel og gå, andre gange vil det være meget bedre at aflevere ham i favnen på dagplejer og gå med det samme, så det er dagplejer der vinker farvel i vinduet, tager overtøjet af ham, beroliger og hjælper igang med dagens aktiviteter.

2-3 dage, hvor I træner længere tids fravær, lader jeres dreng spiser, leger med de andre, puttes til lur og tages op af dagplejer og hvor du så kommer og henter ham, når han har oplevet både at spise og at sove på stedet og naturligt bliver glad for at vågne og se at du er der igen :)

Jeg håber at du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Bekymring for sproglig og motorisk udvikling

Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vugge - møbel

En vugge er en lille babyseng, der kan vugges/gynges. At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling. Samtidig er en vugge ofte mindre end en tremmeseng, hvilket er med til at gøre den tryg for baby at sove i - mange børn kan sove i en vugge de første 3-4 måneder.

Der findes mange forskellige vugger på markedet, og i mange familier er en vugge også noget, der går i arv. Nogle vugger...

Læs mere i Babylex

Vedligeholdelse af barnevogn

Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.

For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.

Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.

Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.

Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder


Annonce