Annonce

Annonce

Brev:

Putning og opvågninger


24. april 2012

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Putning og opvågninger

Kære Helen

Mine tvillingepiger på 16 måneder stortrives, både i vuggestue og herhjemme. De er begyndt at vise personlighed og temperament og vi mærker klart selvstændighedsalderen komme frem.

Jeg har to spørgsmål til dig, dels omkring bordskik og dels omkring håndtering af opvågninger.

Bordskik.

Jeg forsøgte for en måneds tid siden at tage bøjlerne af vores stokke stole. Det gik fint, de kravler selv op og ned og falder ikke ned. Til gengæld oplevede vi næsten hver aften at aftensmåltidet blev meget kort med det resultat at de vågnede et sted mellem kl.00.30-01.30 og var sultne! Så nu er bøjlerne på igen og det giver ikke anledning til problemer, de spiser fint og vågner ikke med sult. Men på et eller andet tidspunkt skal bøjlerne vel af. Hvornår/hvordan kan man introducere bordskik? Jeg tror en af vores særlkige udfordringer er, at når den ene kravler ned følger den anden som regel med...

Om aftenen er de trætte og som regel ganske nemme at putte. Vi ser lidt teletubbies, går ind i soveværelset hvor vi enten ...


Annonce

... snakker lidt om dagen og synger vores godnatsang, alternatvit bare synger sang fordi de er meget trætte. Men de sidste par uger sker der det at vi har mange opvågninger aftenen igennem og på det sidste har det taget til også i løbet af natten. Fordi de deler værelse er det en særlig udfordring at opfordre dem til at blive i sengen så afhængig af hvor godt den anden tvilling sover tager vi kampen men er der optræk til at hun vågner ved siden af ryger søsteren med ind til os. Det er efterhånden sådan at en af dem sover hos os fra kl.22/23 og natten igennem. Det vil vi gerne væk fra igen.

Det skal siges at de i korte (3 dage i træk) perioder har sovet igennem begge to i samme lokale. Så de er altså i stand til at sove igennem. Hvordan tackler vi bedst denne periode med respekt for at den anden ikke skal forstyrres i sin nattesøvn og vi derfor ikke kan tage alt for mange kampe med larm og ballade?

Slutteligt, hvilken type godnatlæsning vil du anbefale til dette alderstrin?

Jeg glæder mig til at høre fra dig:-)

Hilsner
Tvillingemor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Slår hundene

Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.

Far på turnus-job

Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.

Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...

Læs mere i Babylex

Leg

For det lille barn er leg meget vigtigt, da det er igennem leg, at barnet udforsker verden og dermed udvikler sig. Og I begyndelsen er I forældre det bedste legetøj, og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde og berøring.

Jeres barn har stor glæde af, at I tumler, triller, hjælper barnet med at cykle med benene, danser med barnet i armene... Ligesom jeres barn har brug for at mærke jer tæt på, ligge hud-mod-hud, blive kysset, krammet, kærtegnet og sunget for.

I takt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.

Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)

Kærlig hilsen
Christine, mor til to


Annonce