Brev:
Pylrer dagen lang og spiser kun grød
Hej Helen,
endnu et spm. er dukket op :-)
Min søn på knap 7 mdr. har de sidste faktisk næsten to mdr. været noget pylrende on and off. Efter mere end 14 dage med pylren om dagen, natlige opvågninger med skrig og generel utilfredshed dukkede to tænder op. Da de var ordentligt igennem, var der en super periode på en uges tid, hvor han kunne lege lidt selv igen, var glad og vigtigst ikke sagde den frygtelige "nnnn"lyd, som han ellers gør dagen lang. Det er tydeligvis en utilfreds/noget gør ondt-lyd.
Nu er lyden tilbage og jeg står med en dreng, der helst kun vil være på arm- men som faktisk også her kan være utilfreds.
Han har altid været svær at putte og er tjekket ved læge, ørelæge, kiropraktor og senest zoneterapeut. Han er en livlig og meget opmærksom dreng, som ikke let lukker ned for indtryk, så det er vi obs på. Nogle gange tænker jeg, om han keder sig, for hvis vi skifter rum, kan ...
... han måske ligge lidt og udforske i ti minutters tid, inden lyden kommer. Når vi er ude og opleve noget, eks. handle siger han det heller ikke. Men vi kan jo ikke være afsted altid!
Vores dagsplan:
vågner ca. 5.30-6 (ingen amning her, for så spiser han ikke)
Øllebrød eller havregrød kl. ca. 7(ammes hvis han vil), lur kl. 8-8.45
frugtgrød/banan & frugt (ammes) til at sidde med til formiddag , lur 11-12 (kan sjældent forlænges når han vågner, trods vi har prøvet at vandre byen tynd, han virker frisk)
Grød til frokost (ammes), lur ca. 14-15 el. 16, hvis vi er heldige
Havregrød eller øllebrød til aften (ammes), kommer i seng ca. 18, ammes ca. 22 og 02, nogle gange to gange om natten
Som du kan se er "rigtig" mad og mos ikke et hit, grøden er han glad for men spiser max. en dl., oftest en halv - hvad kan jeg gøre der?
Han bliver ammet ca. en halv til en time efter maden.
Med venlig hilsen
Signe
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Efterveer
Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.
Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...
Mekonium - den første afføring
Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.
Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.