Annonce

Annonce

Svar: Ammestop - 23 mdr.


12. marts 2012

Kategori:
Alder:
23 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Hanne

Tak for dit brev og dine pæne ord til mig :)

For mange kvinder er det at amme noget af det dejligste og største i verden. Det bånd man har sammen med sit barn kan ikke sammenlignes med andet, det er bare noget helt særligt - måske fordi det jo netop kun er mor og barn, der kan amme ...

Men på et tidspunkt skal man også mærke efter, hvornår det er passende at stoppe og det tidspunkt er kommet hos jer :) Jeg er enig med dig i at weekenden ikke har været spildt og du mærker det sandsynligvis også på at lillepigen ikke søger brystet helt så meget, som hun gjorde før far og datter tog af sted. Det der er rigtigt vigtigt nu er, at du sørger for at amningen nu ikke skrues op igen. Din datter har fint kunne klare sig uden amning og det kan hun naturligvis også derhjemme.

Hun ved godt at brystet og mor er to forskellig ting - I er ikke et hele og derfor kan du godt forklare hende at "brystet er slut", "der er ikke mere" eller lignende og så stadig holde hende ind til dig, vugge hende, berolige hende, kærtegne hende osv. Så hun stadig mærker at du er der, selvom brystet ikke længere er der.

At hun kan skelne dig og brystet fra hinanden er ...


Annonce

... naturligt ikke ensbetydende med at hun ikke vil blive frustreret, når du siger nej og ikke længere tilbyder brystet som i de sidste næsten to år har været ensbetydende med nærhed for hende. Hun vil naturligt blive frustreret og fortvivlet og det skal du naturligvis kunne rumme. Det betyder at du skal kunne holde ud at hun bliver ked af det, vred, fortvivlet - uden at ville ændre på det og uden at tilbyde hende brystet igen. Det er okay at sige at det er slut nu og så holde fast i det. Netop fordi hun jo stadig har dig :)

Og så tilbyd hende noget at spise og noget at drikke, så hun får noget i munden, når hun søger brystet ligesom hun som sagt skal holdes om, trøstes og beroliges og hjælpes videre - det går alt sammen også uden brystet - og hun skal mærke din overbevisning i dette. Hun spejler sig også i dig og hvis hun mærker at du ikke kan slippe amningen så vil hun naturligt også have sværere ved at slippe den :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Prøv ikke at hænge fast i at det er slemt eller hårdt, men prøv at komme videre, afled hende og lav noget andet, så hun glemmer det og finder ud af at noget er sjovere og bedre end at blive ammet ...

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bleer

Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.

Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...

Læs mere i Babylex

Steriltvandspapler

Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.

Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit medfølende svar. Både min mand og jeg sad og tudede da vi læste det.

Det går fremad herhjemme. Vi har helt accepteret vores drengs handicap og glæder os hver dag over, hvor dejlig han er. Vi starter fysioterapi imorgen.

Tak fra Signe, mor til dreng på 7 måneder


Annonce