Brev:
Før sov han hele tiden - nu er det pludselig omvendt
Kære Helen.
Jeg har tidligere skrevet til dig vedr. min søns søvnrytme. Før sov han hele tiden. Nu er det så pludselig omvendt :-/
T er ved at nærme sig de 6 mdr og jeg føler lidt vores dagsrytme er ved at smuldre. Det er gået så godt siden vi begyndte at følge dine råd. Men nu har han de sidste to- tre uger gået fra at sove et par timer om formiddagen, 2-3 timer om eftermiddagen og 1-1½ time til den tredje lur til at sove 1-1½ om formiddagen, 45 min om eftermiddagen og det sammen til den tredje lur (det skal siges, at han til denne lur sagtens kan sove helt op til 2 timer, når han ikke sover længe til sin anden lur). Det er dybt frustrende, at det er sådan, for det er tydeligt, at han er træt.
For at give dig et billede af vores dagsrytme, lister jeg den lige op:
ml kl. 3-5 om morgen : 150 ml MME og sover videre (vi har forsøgt os med en drømmeflaske, men det har ikke betydet, at han hopper denne flaske over)
ml kl 7.30 og 7.45 (det er ret præcist hverdag) god morgen: her bliver vi skiftet, puslet og der leges.
ca kl. 9.30: første lur og 120 MME inden han lægges ud
10:30 - 11.30 : Vågen igen. Her gives der grød, frugtmos, vand af kop og 2x120 MME (en når han vågner og en inden han skal ud og sove)- og der ...
... leges, pusles og hygges
13.30 - 14.00: puttes til anden lur
15.30 - 16.00. Vågen. her får han grønsagsmos og vand af kop. 2x120 MME (en når han vågner og en inden han skal ud og sove). Der leges, pusles og hygges med storesøster
18.30 -19.00: tredje lur. Her hygger vi sammen alle fire. 1 time efter han er vågen begynder vi han gøre klar til natten, ved at vaske ham, d.dråber, nattøj og div. creme.
ml. 20.30-21: Godnat- her går vi ind på hans værelse, hvor han får 260 ml. MME, i mørket. Så lægges han i sin seng, og vi tænder for Søs Fengers vuggeviser. Hvis han begynder at lægge og sparke med benene således han bliver mere og mere opkørt, lægger vi blidt vores hænder over hans ben, og det gør han finder ro og falder i søvn. Så sover han hele natten - vi er måske inde 1 gang, inden vi selv går i seng ved 23 tiden.
Mit spr. er vel, hvad er det, der gør han pludselig ikke sover længere tid om dagen? - Uanset hvad jeg gør for at få ham til at sove videre, er der intet der virker.... Er det vores rytme eller hvad kan gøre det?
Håber du kan hjælpe os, for bettemanden har jo brug for sin søvn.
Ps. han har lige fået to tænder i undermunden - men de er jo kommet gennem "tandkødet" så det kan vel ikke være det, der stadig driller?
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Renlighed
Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.
De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.
At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...
Babyalarm
Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.
Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.
De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.