Annonce

Annonce

Brev:

Socialisering


20. februar 2012

Kategori:
Alder:
6 år

Socialisering

Hej Helen

Vi bor i Slovakiet og min store søn på nu 6 år startede i international skole (Amerikansk QSI) i september sidste år.

Fagligt er han meget nysgerrig og uopfordret vil han gerne skrive og lære herhjemme også så rent fagligt går det godt. Han har også lært engelsk så han nu på et basisplan kan udtrykke sig. han forstår stort set alt på engelsk. i klassen er de kun 5 børn. Det skal siges, at han går i en 5 års klasse der skal forberede til den endelige skolestart til sommer. De er 4 drenge og en pige i klassen.

I de 5 år vi har været her har det været småt med legekammerater - det er svært at bryde kulturforskellen her, så der har mest været legeaftaler med sine gamle børnehave venner når vi har været i DK. Udfordringen nu er at venner begynder at betyde meget for min søn og der er særligt en dreng han rigtig gerne vil lege med som er amerikaner og de har haft en legeaftale hos ham, da han ikke ifølge hans mor ikke følte sig så tryg at han ville komme, her lige nu ihverfald. Her er flere amerikanere her end andre nationaliteter og derfor har de lidt deres eget fællesskab der er svært at komme ind i.

Jeg vil ikke være anmasende over for drengens mor og blive ved at spørge om legeaftaler - jeg synes det må være hendes initiativ næste gang. Måske er interessen mere min søns end hendes søns. jeg har forsøgt at min søn ...


Annonce

... kunne lege med en anden dreng fra klassen, men der er for min søn kun den anden dreng han vil have legeaftale med. i morges stod min søn og ventede på sin ven og han havde lavet en tegning til ham - vennem ignorerede min søn og gik bare videre og jeg kunne se det gjorde ondt på min søn. Jeg ved ikke hvordan jeg skal håndtere problemet, hvad jeg selv skal gøre, hvad jeg skal sige til min søn og hvordan jeg skal støtte ham.

Jeg ved fra han gik i dansk børnehave fra han var 4 - til han var 5 år at pædagogerne sagde, at min søn helst legede med dem der var yngre end ham selv - der følte han sig mere tryg - i slutningen af opholdet blev han dog bedre til at lege med alderssvarende børn.

Af natur er min søn meget kærlig, følsom og hjælpsom og som pædagogerne sagde kunne han nemt blive "glemt" i mængden fordi han evner hurtigt at tilpasse sig situationen og ikke gør det store væsen af sig. her hjemme leger han med sin lillebror på 3 et halvt år, men den senere tid har han et par gange lukket sin dør til sit værelse og sagt at han kun vil lege med børn på 5 og 6 år.

Jeg er meget bekymret for hans socialisering med andre. jeg har prøvet at fortælle ham at det er vigtigt han kan lege med mere end en person, men jeg kan ikke trænge ind til ham. jeg håber du kan hjælpe mig ed hvordan jeg skal håndtere situationen.

Med venlig hilsen
Dorthe

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


8. august 2024 | Opdragelse | 5 år, 7 mdr.

Vred 5årig

Hej Helen! Det er noget tid siden jeg har skrevet, men vi har en problematik...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Proprioceptive sans

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...

Læs mere i Babylex

Navn - navngivning

Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.

Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.

1000, 1000 tak!

Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊

De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.


Annonce