Brev:
Søvn og uro
Kære Helen!
Tak for dine tanker omkring at tage baby med på besøg.
Buster har det godt og trives fint. Det ser ud til, at han er igang med at prøve at kravle. Op på alle fire og rokke frem og tilbage! Han skal bare lige have den regnet ud :-) Han spiser godt og er vild med noget, han kan tygge på. Bondebrød er et hit!
Denne gang vil jeg spørge dig om søvn. Han sover som regel således:
Kl. 6.00: vågner og er ret frisk. Ammes i min seng og putter lidt/småsover måske lidt.
Kl. 8.30: Meget træt - puttes til formiddagslur. Sover mellem 1 1/2 og 2 1/2 time.
Mellem Kl. 12.45 og kl. 13.45 (alt efter hvornår han vågner fra formiddagslur): træt - puttes til middagslur. Sover mellem 1 og 2 timer.
Kl. ca. 16.30: tager af og til en lille powernap på ca. 1/2 time. Det er dog en uges tid siden, han har gjort det, så det er nok ved at være overflødigt. Selvom han er pylret om eftermiddagen.
Kl. ca. 19.30: Meget træt - puttes uden problemer.
Sådan plejer det ihvertfald at se ud. Den sidste uge er der dog gået lidt ged i, hvad jeg ellers synes er en fin rytme.
Hans formiddagslur kører fortsat rimelig fint, og han sover fortsat godt. Han kan godt finde på at vågne og ...
... skal snakkes lidt til og have sutten. Sådan var det også, da han var helt lille, men han har 'sovet igennem' om formiddagen de seneste 2-3 måneder indtil nu her. Men han sover lidt dårligere om natten - er vågen to-tre gange. Han skal 9 ud af 10 gange bare lige mærke, at vi er der og have sutten. Det tager ikke mere end 2-3 min. Så sover han videre. Han spiser stadig ikke om natten og viser ikke behov for det. Desuden er hans middagslur blevet noget rod! I går sov han kun 20 min.!! Og var jo så ikke så frisk resten af dagen. Vi var ude og køre i bil, hvor han så faldt i søvn i autostolen ved 16-tiden 5 min. før vi var hjemme. Så vågnede han, da vi bar ham op, og ville ikke sove igen. Den seneste uge har vi oplevet flere gange, at han ikke vil sove mere end 30 - 45 min. til middag. Det synes jeg jo er lidt for lidt.
Hvad tænker du, om hans søvn? Er der noget, vi kan gøre anderledes? Jeg bryder mig ikke om at vække ham om formiddagen - eller på andre tidspunkter for den sags skyld. Og jeg synes ikke, jeg kan holde ham vågen længere, når han er træt. Er han bare ved at udvikle sig meget motorisk og mentalt lige nu?
Glæder mig til at læse dit svar.
Med venlig hilsen
Linda.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Flyverdragter til børn
Flyverdragter er nødvendige, og de fleste børn starter med at bruge en flyverdragt, når de begynder at kravle omkring i 1 års alderen.
Flyverdragter er til leg udenfor - ikke til at sove i. De fleste flyverdragter er meget varme og kan også være lidt stive i stoffet, og nogle flyverdragter er faktisk så stive og tunge, at de gør det svært for barnet at bevæge sig rundt. Derfor kan det være en god idé at vælge en flyverdragt, som ikke er alt for tung, og som netop giver...
Ærter
Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.
Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.
Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.
Ærter indeholder protein, samt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.
Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!
Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder