Brev:
Fra favn til egen seng
Hej igen,
Tak for svar:)
Der er allerede kommet mere gang i maven.
Lige et sidste spørgsmål omkring putning:) Vores datter sover rigtig godt. To gode lure om dagen på 2 – 3 timer pr. lur og en enkelt powernap sidst på eftermiddagen. Om natten sover hun fra ca. 21.00 til næste morgen kl. ca. 06.00 med et enkelt lille behov for mælk indimellem ved 03.00 tiden.
Det der er spørgsmålet er, hvornår vi kan prøve at vænne hende til at falde i søvn selv. Lige nu får hun den sidste tår mælk og falder i søvn i mine arme, hvorefter jeg putter hende. Vi har forsøgt, at putte hende hvor øjnene ruller, og hun er lige ved at falde i søvn, men hun vågner med det samme vi ligger hende, og så smiler hun bare over hele hovedet til os. Så er hun klar igen. Men falder i søvn med det samme igen vi tager hende op.
Vi har forsøgt at ae hende, nusse og synge, men intet virker så snart vi får smilet. Det ...
... er vældig charmerende, men vi vil jo gerne lære hende at det ikke nytter noget at charmere os på det tidspunkt:) Indtil videre kan vi først ligge hende fra os, når vi er sikre på at hun sover. Men du råder jo til noget andet, og det er vores mål at få succes med det.
Men har du et godt råd til, hvordan vi kommer ud af den nuværende rytme med at falde i søvn med sutteflasken i mine arme – sutteflasken og det at ligge trygt i armene giver hende ligesom en ekstra tryghed for at kunne sove. Det er sket en sjælden gang at hun er faldet i søvn uden. Når hun sover, så sover hun som nævnt rigtig godt, så vi har det fint med at gøre som vi gør nu, men vi er selvfølgelig også lidt nervøse for om det kan give for store udfordringer des ældre hun bliver.
Ser frem til dit svar.
Med venlig hilsen
Nogle lykkelige forældre
PS. Jeg har bestilt din bog omkring søvn og glæder mig til at læse i den.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
Viden om børn:
Fisk og børn
Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.
Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.
Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...
Udstyr til nyfødt - tjekliste
Når du er gravid og første gang besøger en babyudstyrsforretning, så kan du blive helt svimmel over alt det udstyr du kan købe. Tænk fremad når du skal vælge - meget babyudstyr er dyrt og bruges kun i kort tid. Derfor kan visse ting med fordel købes brugt, eller måske kan I låne eller arve. Det kan godt betale sig.
En tjekliste over babyudstyr, som kan være godt have have klar før fødslen:
- Autostol - nødvendigt, hvis I skal fragte baby i bil fra sygehuset og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.