Annonce

Annonce

Brev:

Overgangskost - hvor meget og hvad med modermælk?


12. januar 2012

Alder:
6 mdr.

Overgangskost - hvor meget og hvad med modermælk?

Kære Helen

Tak for dit svar vedr. putteproblemerne. Vi har ladet uglebarn være uglebarn og pt. sover han fra kl. 21 til en kl. 5-6 stykker uden at skulle have mad! Så det må jo siges at være ret flot. Jeg tænker at han vel ville vågne og brokke sig hvis han var sulten - han ser i hvert fald ikke ud til at mangle noget og vejer nu lidt over 9 kg.

Jeg har et par spørgsmål vedr. overgangskost. Jeg har ind til nu givet ham hirse- eller risgrød efter hans formiddagslur og det har han spist ok af. Vi har en gang givet ham kartoffel/gulerodsmos og det kunne han godt lide.

Nu når han er så stor vil jeg gerne give ham havregrød m frugtmos når han vågner om morgenen - det gjorde vi første gang i dag med nogenlunde succes. Når han vågner fra sin formiddagslur vil jeg give ham lidt avocadomos eller andet og så grøntsagsmos evt. med lidt kød om aftenen. Hvor hurtigt må man gå frem? Skal han langsomt vænnes til at spise tre måltider om dagen? Lige nu gider han stort set ikke spise noget ...


Annonce

... - alt bliver modtaget med en grimasse og ryger ud igen. Der kommer nok ikke mere end 5-6 små teskefulde ind til hvert måltid. Han vil gerne drikke vand af kop og får lov til det.

Mit andet spørgsmål går på amningen. Jeg ammer nu 5-6 gange i døgnet. Hvordan og hvornår skal jeg trappe ned? Jeg skal tilbage på arbejde 1. april nemlig. Hvor meget MME (hvis noget) skal han have? Min mand vil gerne erstatte en af aftenamningerne med en flaske, men jeg ser umiddelbart ingen grund til dette når jeg har det fint med at amme. Og det kommer jo naturligt snart alligevel, når jeg skal tilbage på arbejde. Vi har prøvet at give ham flaske et par gange og nogle gange vil han tage den - andre ikke. Men jeg ved ikke rigtig hvordan og hvornår jeg skal begynde overgangen?

Et sidste spørgsmål; vi kan ikke få ham til at tage jerndråberne - han kaster næsten op hver gang vi prøver. Er det noget med at man kan få et smagsneutralt pulver?

På forhånd tak og med venlig hilsen

Overgangskost-dummyen

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fedt

Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.

Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.

I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...

Læs mere i Babylex

Rotavirus

Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.

Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for dit svar. Det var lige hvad jeg havde brug for!

Tak fra Emmas (18 måneder) mor


Annonce