Svar: Rejser sig op
Hej med dig
Det er rigtig dejligt at jeres dreng nu øver sig i at rejse sig ved tingene og det er fint, at han selv trækker sig op ved f.eks. tremmerne i sengen. Det er en god måde at øve sin styrke på og øve sig i både at trække sig op og også finde ud af at sætte sig ned igen ... Men det er vigtigt at han selv gør det og at du ikke rejser ham og stiller ham ved tingene.
Det er på samme måde vigtigt, at I ikke træner ham i at gå, men i stedet øver at han skal kravle. Det er godt, hvis han stadig bliver lagt på maven hver dag og det er netop fra maveliggende stilling, at han lærer at kravle. Og det er vigtigt at han kravler.
Når man kravler så krydskoordinerer man arme og ben og netop dette er vigtigt for at de to hjernehalvdele kan arbejde sammen. Det har betydning for at lære at læse, regne, skrive osv. Det handler f.eks. om at kunne se forskel på om der står p eller q, b eller d, 69 eller 96...
Nogle børn springer kravlestadiet over og lærer sig at komme frem på anden vis, det er okay - men de skal stadig lære at kravle på et tidspunkt og det er en god idé at arbejde på, at han lærer ...
... det nu ... Der er en risiko for at han ikke vil kravle, hvis I træner at han skal gå i stedet.
Hjælp ham op i kravlestilling, så han står på alle fire og hjælp ham med at vugge frem og tilbage. Det er netop fra vuggende stilling, at barnet lærer at kravle, at barnet finder ud af at vægtøverføre og dermed flytte arme og ben. Sæt dig bag ham, så du støtter hans fødder med dine knæ og hjælp ham med at vugge frem og tilbage ved at holde ham om livet.
Lad ham prøve på et fastliggende tæppe, hvor han kan stå fast eller lad ham prøve med bare ben. Eller giv ham et par ruskindslapper på et par bukseknæ, så kan han bedre stå fast.
Træning af hans balance er godt, som du også selv er inde på, og ud over det I allerede gør, så er det også en idé at vende ham på hovedet eller f.eks. snurre ham i en tummelumsk eller lignende. Når du bruger gymnastikbolden så læg ham på maven hen over den og vip den frem og tilbage. Varier mellem brug af gynge og bold, så balancen stimuleres forskelligt.
Når han går med jer i hænderne, så går han med støtte:)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
Viden om børn:
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Mødregruppe
De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.
Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.
Det kan være en stor glæde at mødes med andre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte