Annonce

Annonce

Svar: Adskillelses problemer


17. august 2011

Kategori:
Alder:
2 år, 11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Maria

Tak for dit brev og velkommen til :)

Min umiddelbare tanke er, om ikke jeres dreng har en substitut for mor og far? Det kunne være en bamse, som kunne følge ham. Fordelen ved en bamse er, at den kan han selv styre - han kan putte med den, holde om den, kramme den osv. når han har behov for det og det kan han ikke med jer. Så en substitut - det der også i psykologiske termer kaldes for et overgangsobjekt, ville have være helt naturligt at give ham da han startede i vuggestue ... Det betyder dog ikke, at det er for sent at give ham en nu og jeg synes det er et forsøg værd.

Det kunne være f.eks. en build a bear eller lignende, hvor man fylder den med knus, tanker, kram osv. Måske vil det hjælpe ham, at kunne have den med uanset om han skal i institution, være hos bedsteforældre eller bare puttes i sin seng.

Derudover så er det også sådan, at børn naturligt i perioder har rigtig svært ved at skifte situation. Det er rigtig svært for ham at blive afleveret i vuggestuen, fordi det medfører at skulle slippe det der hjemme. Nu havde I det lige så hyggeligt og det der dejligt at være hjemme alle sammen - og hvorfor skal han så af sted. Når han så har været der lidt, så er det igen rigtig dejligt at være der og så kommer problemet ofte, når han så skal hentes. Igen er det svært at skifte situation og så vil han ikke med hjem ...

Det er vigtigt ikke at trække tiden ud. Igen kan en substitut hjælpe og nogle gange kan det være en lille ting i stedet for en bamse. Det kunne være en særlig magisk sten eller en lille trold, en plastik diamant eller andet, hvad du nu kan finde - der kan trylle. Hvis han ...


Annonce

... har den i sin lomme og mærker på den, så kan du mærke at han tænker på dig og sende ham tanker. Det hjælper på nogle børn - men han er nok lige lille nok endnu, men så har du idéen med dig :)

Han skal betrygges i at I er der og det er meget vigtigt at I altid overholder de aftaler I laver med ham. Det er meget vigtigt for ham, at hvis I har sagt at I kommer når han spiser frugt, at I så også gør det. Han skal kunne regne med jer og føle sig fuldstændig tryg.

Det er naturligt at børn har adskillelsesproblemer i perioder. Det hører naturligt med til deres udvikling og opvækst. Det kan handle om at barnet bliver meget ulykkelig, når det er adskilt fra sine forældre, at det er overdrevent bekymret for om der vil ske forældrene noget, at det ikke kan være i institution eller skole fordi det savner forældrene for meget, at det ikke kan sove, uden at forældrene er ved siden af, at det ikke er i stand til at sove ude hos andre ...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Det kan hjælpe at tale lidt med ham omkring det der skal ske. Når han f.eks. skal i vuggestuen, så sætte ord på, tale om at han skal lege og med hvem, evt. lave en aftale med ham om, at når han har lagt sin madskasse i køleskabet (eller hvad rutiner I har) så går I hen til vinduet hvor han vinker og så går du - og at du så kommer igen. Så I får talt situationen igennem før den opstår.

Det samme om aftenen - forklar ham, at nu skal han i seng, vaskes og have nattøj på, så kommer far og læser godnathistorie, så kommer mor ind og siger godnat og så skal han sove. Igen så han forberedes på situationen før den opstår.

Jeg håber du kan bruge mine tanker videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Skråstol

Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.

Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...

Læs mere i Babylex

Fiskeolie og børn

Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.

Det er vigtigt at variere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce