Svar: Vægttab under graviditet
Hej med dig
Jeg synes du skal tale med din læge, jordemoder eller en fødselslæge omkring hvorvidt det vil være okay at du taber dig, når du er gravid. Det er vigtigt at dit barn får den næring det har brug for og at et evt. vægttab sker kontrolleret og ikke for hurtigt ...
Ud fra det du fortæller, så lyder det som om at du mærker efter og overvejer meget, hvordan du nu spiser, drikker og dyrker motion. Helt overordnet kan man vel sige, at hvis vægttabet sker ved en sund kostomlægning og passende motion, så burde det ikke være usundt for barnet. Barnet har jo også brug for at du bruger dig selv fysisk (altså laver motion, der er passende for gravide) og at du spiser sundt og varieret.
MEN overvægtig lyder det altså ikke som om at du er ... Man betegnes som normalvægtig, når man har en BMI på mellem 18,5 og 24,9 og jeg synes man skal være påpasselig med at gå på kur, når man ikke er overvægtig og når man er ...
... gravid.
Det anbefales normalt at man undgår vægttab i graviditeten, også hos meget overvægtige. Hvis man er meget overvægtig, anbefales i stedet at man forsøger at holde vægten, så vægtøgningen ikke bliver for stor under graviditeten og man henvises her til diætist.
Det er også sådan at graviditeter ikke ligner hinanden. Det kan godt være at du i denne graviditet naturligt vil tage mere på i starten og mindre til sidst - hvor det måske har været anderledes sidste gang. Det vil også ofte være sådan, at man bliver hurtigere stor, at livmoderen synes stor meget hurtigt, jo flere børn man har født, simpelthen fordi den har været udspilet før.
Jeg kan desværre ikke sige, hvad man vil råde dig til, men synes du skal drøfte det med din læge eller jordemoder :)
Og du må gerne give mig en tilbagemelding omkring, hvad besked og råd du får, så jeg og andre også kan blive lidt klogere :) Tak!
Fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Viden om børn:
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.